April en mei zijn doorgaans turbulente maanden voor ieder jeugdteam. In april wordt er nog gestreden voor een goede eindklassering in de competitie en in mei staat het plaatsingstoernooi op de agenda.
Voor trainers en coaches een drukke periode waar er in korte tijd een strijdlustig team op de been moet worden gezet. Voor ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo MB1 is dit verhaal niet anders. Het team heeft 5 meiden uitgezwaaid en 6 nieuwe toppers met open armen ontvangen. Tussen de meivakantie en pinksterdagen door heeft het team 3 weken de tijd gehad om zich voor te bereiden. En met success!

Nevobo-Oost heeft een aantal drastische wijzigingen doorgevoerd in haar jeugdcompetitie opzet. In het verleden waren er 24 hoofdklasse plekken beschikbaar waarnaar deze werden verdeeld over 2 poules. De teams speelden onderling 1x tegen elkaar en de kans om je te revancheren was er niet. Ook was het niveau de teams erg wisselend. Genoeg redenen om het systeem eens flink aan te pakken. Vanaf aankomend seizoen bestaat de hoofdklasse uit 12 teams. De winnaars van de topklasse van het afgelopen seizoen krijgen ook nog eens een vrijbrief om zich hiervoor automatisch te plaatsen. Zowel
Rivo Rijssen als V.C.V uit Varsseveld hebben deze vrijbrief voor de hoofdklasse B gebruikt. Conclusie: slechts 10 plekken beschikbaar voor de ongeveer 80 ingeschreven teams.

De meiden van B1 mochten zich melden in de Diekmanhal in Enschede waar om 09:30 de eerste wedstrijd plaatsvond. Devoc MB1 was de tegenstander. In deze poulefase werd er slechts 1 set gespeeld en ieder punt is cruciaal. Het vertoonde spel was niet bijzonder goed te noemen. Door persoonlijke fouten en problemen in de communicatie kreeg het team weinig mogelijkheden om uit te lopen op Devoc. Uiteindelijk werdt de set 25-20 winnend afgesloten. Gauw evalueren en verder met de 2e wedstrijd tegen SV Dynamo MB3. Voorafgaand aan deze wedstrijd waren er bedenkingen waarom een vereniging een 3e team in zou schrijven. Deze bedenkingen werden uiteindelijk bevestigd tijdens de set. Moeiteloos werd SV Dynamo met 25-09 aan de kant gezet. Een knappe prestatie, zeker wanneer daar bij opgeteld wordt dat MB1 zelf 5 serve fouten heeft
gemaakt. Last but not least de wedstrijd tegen Salvora. Een bekende uit de competitie van afgelopen seizoen. Lange meiden met veel aanvalspower, dat was bekend. Maar ook een team dat passend veel moeilijkheden kent. Salvora knalde uit de startblokken en zette gauw een 7-2 voorsprong neer. Langzaam aan kreeg het Denekampse team vat op de knallers van Salvora en wist serverend veel druk te zetten. 25-10 wordt uit eindelijk de eindstand waardoor de 1e plek van de poule wordt bezet.

Na een lange break van maar liefst 3 uur volgt de eerste tussenronde op het programma. De tegenstander, Blok ’71, is de winnaar van het duel tussen de nr’s 2 vs de nr’s 3. Eigenlijk ondervindt het team weinig moeite met het spel van Blok ’71. 25-6 & en 25-12 worden er op het scoreboard genoteerd en het team is weer een ronde verder.

De eventueel laatste ronde staat voor de boeg. Winst betekend directe plaatsing voor de hoofdklasse, verlies is nog 2 extra’s rondes spelen. Tegenstander Longa uit Lichtenvoorde was ook groepswinnaar dus een zware pot lag in het verschiet. De wedstrijd werd gespeeld volgens een ‘best of three’ systeem met sets tot de 15 punten. Dat het een zware wedstrijd is geworden blijkt wel aan de hand van de eind stand. De eerste set werd nipt met 15-13 gewonnen en de 2e set met 16-14.

Het zit erop, ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo MB1 heeft zich opnieuw geplaatst voor de hoofdklasse en start dus volgend jaar
weer op het hoogste jeugd niveau. Het seizoen zit erop, nog een paar keer trainen, lekker beachvolleyballen, vakantie vieren en dan we weer knallen! Tot dan!

MB1 plaatsing hfdklasse-1

Boven: Maud Oude Luttinkhuis, Maud Hulsbeek, Judith Postel, Mirthe Pierik, Tess Reerink, Quinty TeggelerOnder: Jenne Morsink, Anne Veldscholten, Evi Dingeldein, Lonne Meinders, Lauke Pikkemaat, Marc Lohuis