Dit weekend moesten de dames uit Denekamp de auto pakken naar het verre Vught, waar de hekkensluiter van de Topdivisie klaar stond om zich van die laatste plek af te knokken. Na de 3-0 overwinning van vorig weekend op de nummer een-na-laatst hadden de dames van ikwilvanmijnautoaf.nl/Devoko dit weekend wederom het vertrouwen om met winst huiswaarts te keren!

In de eerste set bleken de Denekampse dames vooral aanvallend sterker te zijn dan de Vughtse opponent. De eerste set werd goed begonnen. Amke Blokhuis en Emmy Heerdink scoorden volop via de midaanval. Toch was het eigen spel niet helemaal soepel, er werd een beetje mee geklungeld met de tegenstander waardoor de voorsprong regelmatig weer kleiner werd. Enkele ballen die van de onderarmen ketsten en eigen opslagfouten zorgden er voor dat Vught kon blijven hopen op een setwinst. Maar Devoko zette een tandje bij. Een mindere pass werd door Ellen Stevelink strak achterin het veld van de tegenstander gespeeld, onhoudbaar voor de libero. Jet Arens sloeg een belangrijke bal op de buitenkant hard binnen. Vught liet de schouders hangen en kwam niet boven de twintig punten uit. De set werd met 18-25 gewonnen.

De tweede set begon Vught wat beter te volleyballen (of de eigen dames slechter?). Het dubbeltje viel in elk geval telkens niet aan Devoko-kant, waardoor de dames bijna de hele set tegen een achterstand aan bleven kijken. Van 6-3 tot 12-9, 18-16 en 23-21. De dames van Vught pakten hun punten voornamelijk via de blokkering en door het Devoko serverend lastig te maken. Het inbrengen van nieuwe speelsters bij Devoko zorgden er voor dat de dames toch puntje bij puntje dichter bij kwamen. Toch kwam Vught als eerste op setpunt, welke gelukkig niet werd gemaakt. Laurie Heemstra zette op 24-23 achterstand de passlijn van Vught serverend onder druk met haar lastige bal. De stand kwam gelijk en na een fout van Vught kwam ook de 24-25 kwam op de borden. De laatste serve vloog via de onderarmen van Vught naar de zijkant, waardoor ook deze set werd gewonnen door Devoko! Misschien niet terecht gezien het set beeld, maar winst is winst!

Jet Oosterheert in de aanval.

In de derde set werd er erg wisselend gespeeld. Een achterstand van 8-6 werd omgebogen naar 8-10. Maar daarna kreeg Vught het op de heupen en zorgde met enkele aanvals- en servepunten voor een voorsprong van 13-10. Vught kreeg vertrouwen, zou er dan toch een vierde set komen? Hier dacht Daphne Giesselink duidelijk anders over, aangezien ze na de wedstrijd meteen door moest reizen naar haar tijdelijke hometown Antwerpen. De eerste omloop sloeg ze keihard binnen, vervolgens gaf Marlon Stevelink een mooie steekbal op maat die ook pats boem naar de vloer werd geslagen. Hiermee werd de blokkering op het verkeerde spoor gezet, want het volgende punt werd weer gescoord door Daphne via de omloop. Aansluitend maakte ze ook de 13-14 en 13-15 door twee blokpunten te maken. De hoop van Vught was vervlogen en Devoko kon weer opgelucht ademhalen. De set kwam niet meer in gevaar. Met 20-25 werd de derde en laatste set gewonnen.

Een belangrijke 3-0 overwinning, omdat de dames zich met deze winst veilig hebben gesteld. Voor het team is het een bevestiging dat er goed meegedraaid kan worden in de Topdivisie wanneer er, met nog 5 wedstrijden te gaan, al zekerheid is over de deelname volgend jaar. De komende wedstrijden kunnen dus zonder druk gespeeld worden, wat misschien wel verrassende resultaten kan opleveren! Hopelijk kan dat meteen volgende week gebeuren, dan komt Dynamo Apeldoorn op bezoek. Dit team staat op een derde plek, maar kan met een wedstrijd minder dan de nummer twee en slechts enkele punten achterstand op de koploper nog meedoen om het kampioenschap. In de uitwedstrijd werd met 3-1 verloren, maar er had zeker meer in gezeten!

Aanmoediging voor de dames van ikwilvanmijnautoaf.nl/devoko is dus zeker nodig!! Hopelijk allemaal tot zaterdag 7 maart, om 16:00 zullen de mini’s van de week de eerste service verzorgen.