Van 28 t/m 31 juli 2016  heeft Martijn Brilhuis van ikwilvanmijnautoaf.nl/Devoko,  meegedaan aan het 4 landen toernooi met pré jeugd oranje in het Italiaanse Ostuni. (Pre jeugd oranje is een selectiegroep van jongens onder de 17 jaar, een nieuwe leeftijdscategorie die is ingevoerd door de Europese volleybalbond CEV. Bij de meiden is de leeftijdscategorie onder de 16 jaar).

Vanaf maart 2016 werd er wekelijks getraind met de pre-jeugd oranje selectie op Papendal.  De groep waarmee werd getraind bestond uit 18 jongens,  waarvan er 12 mee mochten naar het toernooi in Italië.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Italië. Deze jongens hadden al veel langer met elkaar samengespeeld. Dat bleek ook uit de eindstand van de wedstrijd. Er werd met 3-0 verloren.

De tweede wedstrijd was tegen Spanje. Ook deze wedstrijd werd verloren met 3-0. De laatste wedstrijd werd gespeeld tegen België. Tegen dit team werd een week voorafgaand aan het toernooi al een oefen interland gespeeld. Van deze groep jongens werd tijdens deze oefeninterland, 2 x verloren. Ook op het vierlandentoernooi werd van België verloren met 3-0. Uiteindelijk mocht het Nederlands team nog om de 3e en 4e plek spelen. Spanje werd de tegenstander. Deze wedstrijd heeft Oranje erg goed gespeeld en werd dan ook gewonnen met 3-0. Dit team is dus als 3e geëindigd en was een heel mooi en goed resultaat. Vooral ook omdat de andere teams al een hele periode samen trainen is dit een heel goed resultaat.

Een leuke bijkomstigheid was dat Martijn Brilhuis als aanvoerder van het team mocht aantreden, een hele eer al op deze leeftijd. Daarnaast speelde hij op de middenpositie.

Martijn Brilhuis int. toernooi 2

Italie heeft dit toernooi gewonnen en heeft zich hiermee gekwalificeerd voor het EK volleybal voor jongens onder 17 jaar, in juli 2017. In april 2017 is er voor het Nederlandse team weer opnieuw een kans om zich te kwalificeren voor dit EK in 2017.

Martijn Brilhuis int. toernooi 1