Op papier had MA1 een lastige wedstrijd voor de boeg. De tegenstander, Dynamo Tubbergen MA1, werd van tevoren gezien als een ware angstgegner. De beide keurkorpsen uit Denekamp en Tubbergen troffen elkaar namelijk in de voorbereiding en door een sterk serverend Dynamo werd de wedstrijd toentertijd beslist en zou het later ook worden gekroond tot kampioen van het Dynamo voorbereidingstoernooi.

Dynamo Tubbergen, dat het seizoen erg zwak begon met twee verliespartijen tegen Set-Up ‘65 en Saasveldia, heeft toch een aardige inhaalslag gemaakt richting de subtop. Daarnaast werd er vorige week ook een punt weggesnoept bij de ongeslagen koploper Tornado Geesteren. In sommige opzichten lijkt het seizoen van ons en Dynamo MA1 erg op elkaar. In de beginfase van het seizoen werd er namelijk met 3-2 verloren van Saasveldia en ook waren er 2 verliespunten tegen Set-Up ’65 MA1. De achterstand op de koploper bedroeg 5 punten en de strijd om een plek in de topklasse lag helemaal open. Tijdens de 6 opeen volgende wedstrijden werd de rug gerecht en werd overwinning na overwinning geboekt. Hevo, Holyoke, Krekkers, Vosta, Lutheria en Rosstars bleven allen achter met lege handen en plaatsing voor de topklasse lijkt een feit.

Om in het spoor van de koploper te blijven moest er dus afgerekend worden met Dynamo Tubbergen. Devoko MA1 wat aantrad zonder de geblesseerde Shkurta Ajeti begon de eerste set een tikkeltje nerveus. In de openingsfase werden er veel persoonlijke fouten gemaakt en een kleine achterstand was het resultaat. Iets wat de meiden zichzelf konden aanrekenen. Er werd gesproken over een valse start en de inhaalslag was begonnen. De sterk serverende Lotte Kuipers en Fleur Blokhuis brachten het team weer op gelijke hoogte en een aantal mokerslagen van passer/loopster Iris Mollink bracht het zelfvertrouwen weer op niveau. De aanvalscombinaties werden weer gezocht en de eerste set alsnog gewonnen met dikke cijfers, 25-15.

Het tweede bedrijf leek in alle opzichten veel op het eerste. De start was beter maar door sterke serve series van de spelverdeelster van Dynamo bleef het in alle opzichten een dynamisch duel. Ook tactisch werd Devoko bestookt met geplaatste prikballen en moesten mid-speelsters Carmen Knippers en Britt Roeleveld met veel stunt en vliegwerk de ballen op tijd de andere kant op te sturen. De naamgenoten Iris Blokhuis en Mollink kregen het serverend op de spreekwoordelijk heupen en brachten het team naar een comfortabele voorsprong. De set eindige net zoals de eerste in 25-15.

De derde set is vaak een mentale strijd. Wanneer je 2-0 voorstaat, is het van belang om de tegenstander niet te onderschatten. Dynamo was niet van plan om zich zwijgzaam over te geven en hoopte stiekem op een stunt. Een dubbele wijziging in de basis-zes van Devoko moest zorgen voor genoeg scherpte en gretigheid. Mid-speelster Richelle Weenders verving Carmen Knippers en op de diagonaal positie maakte Iris Blokhuis plaats voor Tessa Scholte-Lubberink. Kort na het starten van de 3e set stond het hele team alweer aan de kant. Coach Marc Lohuis moest ingrijpen na een aantal passende blunders wat geresulteerd heeft in een 0-4 achterstand. Opgepept en wel gingen de meiden het veld in en werd er duidelijk gemaakt wie de baas was. Libero Maartje Pollemans hield keurig het veld schoon en was met een aantal reddingen erg belangrijk voor het eindresultaat. De set werd wel afgesloten met een mooi geplaatste slag van Tessa en de eindstand was 25-14.

Het laatste bedrijf ging in en de gedachtegang moest weer verzet worden. Ook al in de Sint alweer een tijdje in het land, we waren niet van plan om cadeautjes weg te geven. Elk punt is belangrijk in de strijd om de eerste plaats. Waar het motief van de Denekampse dames was om de tegenstander op te rollen en in te pakken bleek Dynamo een heel ander idee aan de set te zijn begonnen. Het gunnen van speeltijd aan de mindere goden van het team leek het idee van de coach. Het basis-zes van Dynamo mocht zich niet hoofdklasse waardig noemen. Dit uitte zich ook in de stand, aangezien Richelle Weenders het team binnen 5 minuten naar een 19-3 voorsprong had geserveerd. De eind stand werd uiteindelijk 25-10 en de laatste set mag je bestempelen als pure ‘Gallery Play’.

Zeer tevreden stapte het team van het veld en weer eens werd bewezen dat de meiden van ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo op oorlogssterkte verkeren. Het belangrijkste nieuws van de dag kwam om 16:00 uur binnen. De koploper, Tornado Geesteren MA1, heeft een set laten liggen tegen het lager geplaatste Hevo uit Heino.

De stand als volgt: Tornado Geesteren 41 punten, ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo 40 punten. De aankomende wedstrijd, de voorlaatste wedstrijd van de eerste competitie helft zal duidelijkheid verschaffen over de toekomstige kampioen. MA1 zal aantreden in Geesteren en zal het seizoen afstevenen op een grandioze apotheose.

Tot zaterdag 29 november, 12.30 uur Sporthal: De Ransuil te Geesteren.