De Nationale Open Jeugd Kampioenschappen is het belangrijkste jeugdtoernooi dat de NeVoBo organiseert. Deelname staat open voor alle verenigingen. Clubs nemen deel met gelegenheidsteams die voor dit doel – zo sterk mogelijk – worden samengesteld. Vaak doen jeugdspelers mee die al uitkomen in seniorencompetities en de landelijke divisies.
Jaarlijks doen ruim 500 teams mee, aan de diverse onderdelen; jongens en meisjes A, B, C en CMV teams. Dit seizoen heeft ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo naast een meiden A-B-C en D (cmv)-team ook een JC-team ingeschreven.

Het Jongens C-team moest het helaas met een minimum van 6 spelers doen. Aan de reguliere competitie wordt deelgenomen met 8 spelers met een B-team. Omdat maar  2 jongens de B-leeftijd hebben, blijven er precies  6 over voor JC ‘Open Club’.  De eerste wedstrijd was nog wat onwennig en werd met 2-0 verloren van de latere winnaar Orion.  De 1e set  ruim met 25-11, de 2e set ging al beduidend beter maar werd met 25-22 verloren. De 2e wedstrijd tegen DevolCo ’88 uit Deventer werd gelijkgespeeld. De 1e set ruim gewonnen met 25-19; de 2e set op het nippertje verloren met 25-23. De laatste poule wedstrijd was er nog van alles mogelijk. Bij winst plaatsing voor de halve finales, bij gelijkspel of verlies was het NOJK ten einde. Het werden dan ook 2 spannende sets tegen Ecare Apollo 8. beide sets werden op het nippertje gewonnen, 25-23 en 25-22. De ‘mannen’ van Arjan Bekhuis en Bjorn Rikkink hebben met hun plaatsing voor de halve finales een uitstekende prestatie geleverd.

Het meisjes D-team van Lauri en Anouk Heemstra speelde ook thuis in  de sporthal Dorper Esch. Tegen Havoc uit Haaksbergen werd nog gelijk gespeeld. (22-25 en 25-19) De overige wedstrijden tegen Krekkers, Webton Hengele en Flash uit Veendam werden overtuigend gewonnen met 2-0. De dames werden dan ook 1e in hun poule en plaatsten zich direct overtuigend voor de halve finales op 7 februari.

Meisjes C speelden hun wedstrijden in de Schalm in Ootmarsum. Zij moesten het opnemen tegen Springendal-Set-Up ‘ 65, Vrivo, Rosstars en The Phantoms uit Doesburg. Over deze eerste voorronde kunnen we eigenlijk heel erg kort zijn, het ging heel erg gemakkelijk. Alle teams werden met 2-0 en ruime setstanden aan de kant gezet. Van Vrivo, toch een hoofdklasser, kreeg het team van Berto Nijmeijer tot de 15 punten nog redelijk tegenstand daarna ging het toch gemakkelijk. Van Set Up ’65 werd de meeste weerstand verwacht in de laatste wedstrijd, maar de meiden waren erop gebrand eerste te worden in de poule en speelden uiterst solide en geconcentreerd. Met een hoge servicedruk en goed aanvalsspel werd Set Up op de knieën gedwongen en was ook hier een makkelijke 2-0 het gevolg. Met enig zelfvertrouwen kunnen de meiden uitkijken naar de halve finales waar we zeker kans maken.

Meisjes B moesten, samen met meisjes A naar Barneveld voor hun wedstrijden. In de Meerwaarde hal namen zij het op tegen Salvora, Pegasus, Zeewolde en Spiker. De meiden moesten om 11.00 uur de 1e wedstrijd maar door een afmelding van Salvora uit Raalte moesten zij nog een uurtje langer wachten. Om 12.00 uur was de 1e wedstrijd tegen Zeewolde. Er werd goed gespeeld en deze wedstrijd werd dan ook gewonnen. Het vertrouwen was er. De 2e wedstrijd was tegen Spiker uit Eerbeek. De 1e set werd er overtuigend gewonnen maar de 2e set werd door slecht spel verloren, dus 1-1. Daardoor moest de 3e wedstrijd gewonnen worden van Pegasus uit Nijmegen. De meiden hadden zich weer voldoende opgeladen en deze wedstrijd werd dan ook overtuigend gewonnen met 2-0. De 1e plaats in de poule en dus werd het doel, rechtstreekse plaatsing voor de volgende ronde, bereikt. Trainer/coach Richard Roetenberg was zeer tevreden met de prestatie van de dames.

Meisjes A tenslotte nam het in Barneveld op tegen D.V.O. (1-1), AVV Keistad (2-0), Energo / Flip Schoonmaak(1-1) en Pegasus (2-0). Het team onder leiding van Marc Lohuis en Damir Colo, voor dit toernooi aangevuld met A-speelsters Jet Arens en Jet Oosterheert uit het 1e damesteam, werden 1e in hun poule en plaatsten zich op deze wijze ook overtuigend direct voor de volgende ronde.