Zaterdag om 09.00 uur vertrok het open club A team naar Lemelerveld voor de halve finale van het NOJK. Met Sudosa en Dynamo wisten we dat we twee zware tegenstanders zouden hebben, de overige twee tegenstanders (Simokos en de Meeuwen) waren onbekend voor ons. Gewoon keihard werken dan maar zien waar het schip strandt.

De eerste wedstrijd was tegen De Meeuwen. Een onbekende tegenstander dus uitgaan van onze eigen krachten. Er werd goed begonnen en liepen snel uit naar een ruime voorsprong. Demi Bodde deed er nog een schepje bovenop, met haar sprongserve werd de voorsprong verder uitgebouwd. De eerste set werd eenvoudig met 25-12 gewonnen. De focus was goed aanwezig, en de ene na andere aanval werd tegen de vloer gewerkt. De pass werd, onder leiding van libero Iris Blokhuis, keurig naar het net gebracht waardoor zus Fleur alle aanvalsters kon bedienen. Met 25-13 werd dan ook deze tweede set gewonnen en dus was de eerste winstpartij binnen.

De tweede wedstrijd tegen Dynamo Tubbergen. Een bekende tegenstander. Deze eerste set ging erg gelijk op en de teams waren erg aan elkaar gewaagd. Serverend werden veel fouten gemaakt waardoor we extra hard moesten werken om deze fouten goed te maken. Dynamo hielp daarbij een handje en maakte serverend ook veel fouten. Op 19-19 kwam Lotte Kuipers aan serve en zij gaf pas op 24-20 weer af. Het laatste punt werd door Brit Roeleveld hard tegen de vloer geslagen en zo werd de eerste set met 25-20 gewonnen. In de tweede set gingen beide ploegen weer gelijk op, tot aan 23-23 gingen de punten over en weer. Uiteindelijk trokken de dames van Devoko aan het langste eind, wonnen de set met 25-23 en wederom een 2-0 winst.

Simokos was de volgende tegenstander. De meiden kwamen moeizaam op gang, maakten veel eigen fouten en dus zichzelf onnodig moeilijk. Tot 18-18 ging het gelijk op, vanaf toen kwam Iris Mollink aan serve en gaf haar visitekaartje af. De passlijn werd volledig weggespeeld en binnen no time stond er een 25-19 op het scorebord. De tweede set werd beter gestart. Lotte Kuipers scoorde er lustig op los. De voorsprong werd gepakt en punt voor punt liepen we uit naar een ruime voorsprong. Maartje Pollemans wist wel raad met de goede passing, bediende Richelle Weenders op maat die vervolgens binnen de 4 meter raak sloeg. Carmen Knippers scoorde slim via het blok en bracht zichzelf aan serve. Deze gaf ze niet meer af, Devoko won deze set met 25-16.

Meisjes A halve finale 2

De laatste poulewedstrijd was tegen Sudosa, op papier de moeilijkste tegenstander. Bij één setwinst waren de meiden van Devoko al verzekerd van de eerste plaats in de poule. Zo gezegd, zo gedaan. Met veel enthousiasme en beleving werd gelijk een voorsprong gepakt. Lotte Kuipers werd uitstekend bediend door Fleur Blokhuis en wist twee keer achter elkaar het blok van Sudosa te omspelen. Brit Roeleveld en Tippy Rolink gaven hun visitekaartje af door het ene  na het andere kill blok achter hun naam te zetten. Tel daar de verdedigende acties van Iris Blokhuis bij en de eerste set was binnen! De tweede set kwamen we wat moeizaam op gang, de meiden waren misschien een beetje overdonderd van verzekering van de eerste plek. Maar aan de strijdlust lag het zeker niet. Passend kwamen we in de problemen waardoor het spelletje voorspelbaar werd. Toch wist Wenke Tijdhof menig aanvalster goed te bereiken, en ook Carmen Knippers en Richelle Weenders namen aanvallende scores mee. Helaas was het niet genoeg om deze set te winnen, 18-25 verlies.

Meisjes A halve finale 1

Drie winstpartijen en één gelijkspel betekende eerste in de poule. Een knappe prestatie die we vooraf niet hadden verwacht. De tegenstander in de kruisfinale was Tornado uit Geesteren. Ook een sterke ploeg, die we zeker niet moesten onderschatten. Nog een keer alles uit de kast, alles voor die finaleplek. De eerste set werd goed begonnen. Demi Bodde zette met haar sterke sprongserve de passlijn van Tornado onder druk. De blokkering stond goed waardoor Tornado moeite had met scoren. Deze eerste set werd dan ook gewonnen met 25-20. De tweede keken we al snel tegen een achterstand aan. Passend hadden we het lastig, waardoor het moeilijker werd om te scoren. Aan de andere kant scoorden de buitenaanvalsters van Tornado er lustig op los. Op 16-24 kwam Lotte Kuipers aan serve, ze wist de stand nog terug te brengen naar 21-24 maar uiteindelijk sloeg Tornado het winnende punt binnen. Een derde set moest te beslissing brengen. Iris Mollink wist met een diagonaal geslagen aanval de stand op 7-6 te zetten. Echter dacht de scheidstrechter hier anders over, en ik kan je vertellen, hij was samen met zijn assistent de enige. Toch knokten de dames zich terug naar 11-11, mede door een slim bekeken tweede bal van spelverdeelster Fleur Blokhuis. Tornado liep uit naar 13-11, wij kwamen nog terug tot 14-12, maar een kill blok van Tornado maakte een einde aan de wedstrijd.

Na afloop heerste een grote teleurstelling. De finaleplek, wat een mooie beloning was geweest, was niet behaald. Heel zonde dat we na zo’n goed toernooi onszelf niet hebben weten te belonen. Toch kunnen we terugkijken op een hele geslaagde dag en trots op wat we hebben bereikt!!

De selectie bestaat uit: Fleur Blokhuis, Wenke Tijdhof, Maartje Pollemans, Tippy Rolink, Richelle Weenders, Britt Roeleveld, Iris Mollink, Lotte Kuipers, Carmen Knippers, Demi Bodde, Iris Blokhuis en coaches Jet Oosterheert en Marlon Stevelink