Afgelopen vrijdag werd de wedstrijd Lutheria DS2 – DeVoKo D3 gespeeld. Iedereen (in het bijzonder Inge) had er veel zin in! Laten we dan maar snel beginnen.

Na een fanatieke warming-up begonnen we de wedstrijd prima. Het enthousiasme zat er bij iedereen goed in. De pass lag perfect, waardoor de bal snel kon worden afgemaakt. Met een 10-4 voorsprong werd de eerste Time-out aangevraagd vanuit Lutheria. We werden hierna wat slordig. We kregen enkele punten tegen. De gehele set was het een vrij wisselend spel, met wat hoogte- en dieptepunten. Uiteindelijk hebben we de set weten te winnen met 25-22.

De tweede set begonnen we wederom sterk. Melanie wist een paar mooie punten te maken op de rechtdoor. Door onze servicedruk maakte Lutheria meerdere passfouten en konden we een voorsprong pakken. Het foutenpercentage lag in deze set duidelijk lager. Door wederom sterke services, mooie blokpunten en sterke aanvallen wonnen we de set met 25-14.

Ondanks dat we positief in de wedstrijd stonden begonnen we de 3e set weer wat slordig. Door beide partijen werden er fouten gemaakt. Een time-out was even nodig! Door de goede peptalk van coach Marc gingen we weer vol goede moed het veld op. Vervolgens pakten we de service goed op. Daisy maakte een paar mooie ballen en Inge pakte 2 heerlijke kill-bloks. De set bleef spannend, maar wij wisten de set te behalen met 25-20.

De laatste set was wederom erg spannend. Lutheria was tot en met het einde erg gebrand om dat ene puntje te pakken. Het was de gehele set een nek-aan-nek race. Gelukkig kwamen we na een achterstand weer op voorsprong door een paar goede ballen van Chantal op mid. Uiteindelijk hebben we de set weten binnen te halen met 25-22. YES!

Ondanks dat het niet onze beste wedstrijd was, zijn we erg blij met de 5 punten. De derde overwinning op rij! Iets waar we met z’n allen trots op mogen zijn. Onze beloning: 2e plek op de ranglijst! Volgende week spelen we in Rijssen. We gaan ervoor!