Lotte Kuipers heeft enkele weken terug deelgenomen aan de selectie voor Jeugd Oranje Beach 2015. Margo Wiltens, talentcoach Beachvolleybal Team Nederland van de Nevobo was zeer te spreken over haar talent en potentiele mogelijkheden als beachvolleybalster. De Nevobo heeft dan ook besloten Lotte op te nemen in de selectie van Jeugd Oranje 2015.

Middels twee selectietrainingen zijn er in totaal negen speelsters geselecteerd voor Beach Team Nederland Jong Oranje (BTN JO). Op 18 januari gaat het programma van 2015 van start. Er zal voornamelijk op de zondagen worden getraind.

Jeugd Oranje

De jeugdopleiding van BTN bestaat per 2015 uit Jeugd Oranje (14-18 jaar) en het BTN Talentteam va 16 t/m 20 jaar. De groep van Jeugd Oranje, 14-18 jaar oud, zal een intensief zomerprogramma gaan volgen. Zij zullen zich ook voorbereiden op de EJK onder 18 en eventueel WJK onder 17 en enkele West Europese events. Ook doen alle spelers van Jeugd Oranje mee aan het Open Jeugd NK beachvolleybal. Het definitieve wedstrijdprogramma zal pas bekend worden medio april 2015. Het trainingsprogramma zal komende week aan de speelsters gecommuniceerd worden. In alle gevallen zullen de talenten indoor blijven spelen komende maanden. De ervaring leert dat de spelers door te beachvolleyballen, na de zomer op een hoger niveau terug komen.

Wij wensen Lotte veel succes en plezier en feliciteren haar met deze eervolle selectie.