Het afgelopen weekend werden het strand van Scheveningen de Open Nederlandse Kampioenschappen Beachvolleybal Jeugd gespeeld. Op zaterdag nam de uit Beuningen afkomstige Lotte Kuipers deel bij de meisjes onder 18 jaar, samen met haar partner Puk Stubbe uit Gouda.

Zij wisten door te dringen tot de finale. Hierin speelden zij tegen Emi van Driel en Raisa Schoon, beiden afkomstig van de Beachsport Vereniging Werkendam van Deborah Kadijk. Lotte en haar partner Puk stonden vanaf het begin van de wedstrijd zwaar onder druk en maakten zelf veel teveel fouten. Het gevolg was een relatief gemakkelijk overwinning voor het team uit Werkendam met 2-0.

Het was een overwinning waar Lotte vrede mee kon hebben. De zilveren plak was hun deel en dat is de 1e keer dat in de sterke meisjes competitie een speelster uit Twente op het podium stond.

De volgende dag, zondag, name het team deel in het toernooi van de meisjes onder 20. Lotte, die traint bij de Jeugd Oranje selectie in Den Haag o.l.v. Margo Wiltjens, moesten nu alle zeilen bij zetten om het resultaat van de vorige dag te benaderen. De omstandigheden waren totaal anders. Het regende af en toe en er stond een straffe westenwind. In de kwartfinale ging het op en af. Uiteindelijk gingen Puk en Lotte met 22-20 ten onder.

Volgens Lotte was dit hun beste wedstrijd ooit. Dat beloofd veel voor de toekomst. Ze was erg tevreden met de behaalde 5e plek.

Ook in de zaal ontwikkeld Lotte Kuipers zich snel. Ze is toegevoegd aan de in de Topklasse uitkomende dames 1 selectie van Ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo uit Denekamp.