De organisatie van het Kerstdorp Denekamp vraagt aandacht voor het volgende:

Naast de traditionele kerstmarkt op zondag 16 december wordt er op zondag 23 december een uniek evenement georganiseerd. 
3 Traditionele kerstevenementen worden samengevoegd tot 1 groot uniek festijn.

“Het glazen-huis”, “The Rotary Santa run” en “De kerstmiddag” worden samengevoegd tot 1 evenement n.l.  Pre-kerstmiddag Denekamp op zondag 23 december.

In vele Twentse steden is “De Kerstmiddag” een begrip geworden. De middag voor 1e kerstdag met z’n allen naar de plaatselijke Horeca om te proosten op de kerstdagen die komen gaan.
In Denekamp gebeurd dit al op 23 december vanaf 12.00 uur op het Nicolaasplein in het kerstdorp. In het kerstdorp zal de herberg dienst gaan doen als “Het Houten Huis” dat natuurlijk een link heeft met het Glazen huis.
Diverse muziek kan tegen een vergoeding aangevraagd worden bij DJ Sander Scheperman of bij de live formatie “The 2 men Christmas show”.

De opbrengst hiervan gaat naar een trainingsproject in Rwanda om de hardnekkige armoede te bestrijden en naar De Dokter Eekmanhof t.b.v. de aanschaf van tovertafels.

Als derde activiteit zal de Rotary Santa Run worden georganiseerd. Vanaf 14.00 uur rennen er honderden als kerstman of kerstvrouw verklede deelnemers rondes van 150 meter over het Nicolaasplein.  Iedere gelopen ronde moet een bedrag van € 1,00 per deelnemer opleveren. De opbrengst gaat dan ook weer naar de bovengenoemde goede doelen.

De Pre-kerstmiddag Denekamp start om 12.00 uur met Afrikaanse dans en muziek, waarna om 13.00 uur DJ Sander Schepelman en The 2 men Christmas show de muzikale invulling vanuit het houten huis zullen overnemen. Deelnemers aan de Rotary Santa Run kunnen zich inschrijven vanaf 12.00 uur op het terras van Food & Drinkclub De Wethouder.

Tevens zijn er een beperkt aantal Santa-kostuums te verkrijgen in de webshop van www.dewethouder.nl. De kosten hiervoor bedragen € 5,00 incl. een beker Chocomelk of Glühwein. Deze bijdrage wordt geheel gedoneerd aan de goede doelen.
De Dresscode voor deze middag is kerst. De origineelst verklede man of vrouw maakt kans op een kerstdiner voor 2 personen incl. overnachting!

Alvast bedankt namens de organisatie van het kerstdorp en graag tot zondag de 23e december.