Nadat de dames van DeVoKo enkele wedstrijden hadden verloren, was het afgelopen zaterdag de kans om punten mee naar Twente terug te nemen. De dames van DeVoKo hadden een wedstrijd in Epe tegen Ormi DS1, die momenteel onderaan staan. Daarnaast is Ormi DS1 al definitief gedegradeerd voor het volgende seizoen. Nu zou je denken, dat wordt makkelijk? Echter begon de 1e set toch nog wat stroef. Met in de basis Myrthe Pierik, Britt Roeleveld, Fleur Blokhuis, Iris Blokhuis, Jette Blokhuis, Laura Behrens en Joanne Brilhuis was de druk om te presteren goed voelbaar. De set ging gelijk op. Aileen Knippers kwam als wissel op de mid en Femke Pollemans als nieuwe libero in het veld. Met veel gejuich en gezang van de speelsters op de bank werd het team in het veld goed aangemoedigd. Uiteindelijk werd de set gewonnen met 21-25.

De tweede set begon met meer zelfvertrouwen. De serve was echter nog niet stabiel vanuit de dames van DeVoKo. Hierom werd Amke Blokhuis dan ook ingewisseld om te serveren. Amke heeft door een blessure sinds september niet meer in het wedstrijdveld gestaan. De pass kwam deze set beter bij de spelverdeelster aan het net. Hierdoor konden Laura Behrens en Aileen Knippers veelal vrijuit aanvallen, wat uiteindelijk voor winst zorgde bij DeVoKo met 19-25.

De derde set ging in eerste instantie gelijk op. Halverwege de derde set kwamen Jenne Morsink en Merle Roetenberg in het veld op de buitenkant. Uiteindelijk pakte DeVoKo de overhand en is deze set gewonnen met 20-25.

De vierde set liep DeVoKo steeds 2 á 3 punten achter op Ormi. Bij een stand van 19-17 heeft de set tijdelijk stilgelegen, omdat volgens de tweede scheidsrechter een aanvraag voor een wissel bij Ormi niet voorspoedig genoeg verliep. Om deze reden mocht de wissel niet doorgaan. Dit leidde tot veel onrust en frustratie bij de speelsters van Ormi, waardoor de aanvoerster van Ormi uiteindelijk een rode kaart heeft gekregen. Dit leverde DeVoKo een extra punt op. Hiermee kwam de setstand op 19-18. DeVoKo speelde erg goed in op de onrust bij Ormi, waardoor Fleur Blokhuis kon serveren tot 20-25. De dames van DeVoKo hebben op deze manier ook deze set gewonnen en konden uiteindelijk weer eens met 5 punten terug naar Denekamp.

Volgende week moeten de dames van DeVoKo, die na deze winst op plaats 8 staan, een erg belangrijke thuiswedstrijd spelen, namelijk tegen Halley DS1 (plaats 10) om 17.30! Komen jullie ons helpen aanmoedigen?