Zondag 15 december heeft TiMaX/DeVoKo een clinic georganiseerd speciaal voor jongens. Via diverse social media kanalen werden jongens in de regio opgeroepen om deel te nemen aan deze gratis clinic. Een fantastisch initiatief om volleybal ook onder de jongens populair te maken. Met Johan Strokap, trainer bij Nevobo en Martijn Brilhuis, speler van het Nederlands jeugd volleybalteam werd deze clinic professioneel aangepakt.

 

Met maar liefst 11 enthousiaste jongens tussen de 6 en 12 jaar werd er om 10:00 begonnen aan de clinic. Johan en Martijn lieten de jongens kennis maken met alle technieken van het volleybal. Martijn, tevens oud DeVoKo speler liet zijn talenten zien en bracht zijn kennis over op de jonge jongens. Inmiddels speelt hij al een aantal jaar in het Nederlands Jeugd team en is hij een mooi voorbeeld voor de jongens.

 

De clinic was bedoeld om jongens enthousiast te maken voor het mooie spel volleybal. Er moest dus wel iets gedaan worden. Onderhands passen, bovenhands spelen, opslaan en smashen alles kwam aanbod. Op het eind werden er partijtjes smashbal gespeeld en konden de jongens laten zien wat ze geleerd hebben. Het was een leuke en sportieve ochtend met veel enthousiaste reacties.

 

We willen alle deelnemende jongens bedanken voor hun plezier en inzet tijdens de clinic! Er zal zeker een vervolg komen. In het nieuwe jaar zal er meer aandacht besteed worden aan jongensvolleybal. Mocht je ook geïnteresseerd zijn kun je altijd een mail sturen naar cmv@devoko.nl.

 

Ook op de basisscholen in Denekamp zijn er de afgelopen tijd verschillende clinics georganiseerd. Onder leiding van Johan Strokap zijn ook hier vele basisschool kinderen enthousiast gemaakt voor het volleybal. DeVoKo heeft hiermee veel nieuwe leden mogen verwelkomen bij de club. Daar zijn we natuurlijk super blij mee, aldus Iris Blokhuis van de Technische Commissie DeVoKo.