Joanne Brilhuis, onze speelster uit TiMaX/DeVoKo Dames 1 is geselecteerd in het team van pré jeugd oranje dat deelneemt aan het EK kwalificatietoernooi in Bulgarije. Het toernooi vindt plaats van 25 t/m 27 april 2019. Pré jeugd oranje is het team dat voor Nederland uitkomt in Bulgarije en bestaat uit 12 meiden uit de geboortejaren 2004 en 2005. In Bulgarije wordt in poule E gespeeld met als tegenstanders de landen: Denemarken, Wit Rusland en Bulgarije. Het team dat tijdens dit toernooi eindigt op de 1e plaats, plaatst zich voor het EK M <16. Dit EK wordt gespeeld van 13 tot 21 juli 2019 in Kroatië en Italië.
Joanne is al sinds haar 6e jaar volleybalspeelster bij DeVoKo en speelt sinds anderhalf jaar bij DeVoKo Dames 1. Bij de mini’s heeft zij altijd met veel plezier de basisbeginselen van volleybal geleerd. Al vrij snel werden haar kwaliteiten ontdekt en mocht ze in Almelo meetrainen bij de RTC. Ook daar werden haar talenten gezien en werd ze gespot voor trainingen in Papendal. Vanaf vorig jaar traint ze daar volop mee en vanuit daar is ze geselecteerd om voor Oranje te spelen.
Uiteraard zijn we als DeVoKo heel trots dat Joanne deze kans heeft gekregen. Je wordt niet zomaar gevraagd, daar moet je uiteraard keihard voor werken. En dat is wat Joanne altijd heeft gedaan en ook nog steeds doet. Ze is enthousiast, vasthoudend en heeft de echte drive om te presteren. Ze staat er wanneer het nodig is en zet zich voor meer dan 100% in. Volleybal is haar leven.
Wij wensen Joanne en het Pré jeugd Oranje team ontzettend veel succes eind april in Bulgarije! En natuurlijk zullen we haar prestaties blijven volgen.