2 van de 3 teams zijn al geplaatst voor de topklasse en B1 heeft nog 1 setje nodig om ook de topklasse te halen. Hieronder volgen de verslagen van het weekend van de teams: MA1, MB1 en MC1.

Op vrijdag moest MC1 de inhaalwedstrijd tegen Vrivo uit Vriezenveen spelen. De meiden begonnen met veel enthousiasme en lawaai . We hadden 2 jonge meiden van C2 erbij om ervaring op te doen en die konden gelijk in set 1 al laten zien wat ze konden. We wonnen de 1e set met 25-4. De eerste 3 sets was het spelbeeld eigenlijk steeds hetzelfde.  We kwamen steeds met 5-0 voor en bouwden onze voorsprong steeds verder uit en wonnen set 2 en 3 met 25-10,25-12. De 4e set was onze minste set en lieten we vrivo ook nog een klein beetje terug komen aan het einde en gelukkig wonnen we deze set met 25-20.

Op zaterdag was de 2e wedstrijd van dit weekend tegen Salvora . Het zijn lange meisjes waarvan sommige een goeie aanval hebben. We begonnen de wedstrijd om 11:30 uur. De set begon goed en we stonden al gauw wat puntjes voor. Dit drukten we door en we wonnen de set met 25-12. De volgende set ging nog gemakkelijker. De middens Maud Oude Luttikhuis en Wies Heerink scoorden veel door de goede set ups van de spelverdelers Maud Hulsbeek en Tess Reerink met verschillende variaties zoals de omloop en de nek. Die set  wonnen we met 25-06. De derde set was niet echt spannend. De buitenspeelsters Evi Dingeldein en Lonne Meinders scoorden veel met hun aanval door de mooie set ups van Jade Groener. Jenne Morsink haalde veel punten binnen met haar sprong float. Salvora was geen partij voor ons en ook die set wonnen we met 25-10. Omdat het zo makkelijk ging verloren we onze fanatisme een beetje in de vierde set. We begonnen op het niveau van de tegen stander te spelen en maakten veel eigen fouten.  Uiteindelijk wonnen we de set nog met 25-18. Onze libero Tess Bartelink kon deze wedstrijd niet spelen en daarom hadden we een andere libero Femke Pollemans die veel goeie passes heeft gebracht waaruit mooie aanvallen kwamen.

Ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo MB1 – VC Zwolle MB1

Afgelopen zaterdag was voor ons beide een hele spannende wedstrijd. Wij wisten dat de eerste drie in de poule zouden promoveren naar de topklasse. Voor deze wedstrijd stonden wij 3e en VC Zwolle met maar 1 punt onder ons 4e.

De eerste set begon voor ons heel goed, we hadden een dikke voorsprong door de serve serie van Michelle Timmerman. Maar toen kwam Zwolle terug en werd het nog een spannende set. Met 2 punten meer wonnen wij deze set met 25-23. De tweede set ging bij ons heel goed. Deze set was al snel gewonnen door de serve serie  van Wenke Tijdhof. Deze set wonnen we met 25-11. De derde set ging met iets meer moeite maar dit wonnen we uiteindelijk met 25-18. De vierde set speelden wij bijna foutloos en wonnen we met 25-13. Het was een mooie wedstrijd en iedereen heeft goed gespeeld.

Met goede moed en veel enthousiasme keek MA1 (2e positie in de ranglijst) uit naar de wedstrijd tegen de nummer 1 van de competitie. Afgelopen zaterdag was het dan zover, de wedstrijd om de 1e plek. Van te voren hadden we al veel dingen gehoord over Tornado Geesteren waardoor het voor ons alleen nog maar uitdagender werd. Tijdens de trainingen is er veel aandacht besteed en veel geoefend op de punten die we nog konden verbeteren zodat we er volle polle (zoals Marc dat altijd zegt) tegen aan konden gaan.
De 1e set scoorde MA1 al meteen het eerste punt, daarna bleef het tot aan het einde van de set, een nek-aan-nekrace. De eerste set haalden we binnen met een eindstand van 25-20.
Met volle vertrouwen begonnen de dames aan de 2e set. Dit keer alleen met een ander eindresultaat. Tornado liet zien dat ze niet zomaar een setje weg gaven. Ze legden veel druk op de serve waardoor er onrust ontstond in de pass bij DeVoKo. Hierdoor kwamen de set-ups niet meer goed bij de aanval en liep Tornado met de punten uit. De 2e set verloren we met 25-11.
De 3e set begonnen we weer met een schone lei. We gaven de moed niet op en zorgden er voor dat Tornado er alles aan moest doen om door onze verdediging heen te komen. Ook de 3e set werd een super spannende nek-aan-nekrace maar helaas verloren we deze set met 27-25.
Onze trainer/coach Marc zorgde er voor dat we onze koppen er niet zomaar bij lieten hangen. Hij overtuigde ons dat we de 4e set er net zo hard voor moesten knokken als in de eerste 3 zodat we uiteindelijk nog een mogelijke 5e set konden gaan spelen. Het lukte ons om de 4e set binnen te halen met een eindstand van 25-23.
De laatste beslissende set, het was erop of er onder. De spanning was te snijden zowel in het veld als op de tribune. We begonnen met een voorsprong, kwamen gelijk, puntje achter, puntje voor… en zo ging het door. Het was zoals het al de hele wedstrijd was, een nek-aan-nekrace. We haalden er alles uit wat we eruit konden halen en hebben er keihard voor geknokt. Geweldige passes kwamen er tot stand waardoor het vertrouwen er bleef. Onze verdediging was enorm sterk. Maar helaas was dit niet goed genoeg. We verloren de 5e set op het nippertje met 15-12.
Al met al was het een geweldige wedstrijd en hebben we laten zien dat we een verdiende plek hebben behaald in de topklasse. We mogen super trots zijn op het niveau dat we hebben laten zien afgelopen zaterdag.