Jaap van Kasteel was vanaf de beginjaren van de Nevobo actief in diverse (technische) commissies. Zo was hij ruim 14 jaar chef d’equipe van het Nederlands herenteam, van 1954 tot 1975. Dat het volleybal hem echt in het bloed zat, bleek wel uit het feit hij al voor die tijd de Haagse Volleybalclub OVC (Onderwijzers Volleybal Club) oprichtte in 1947. Een bestuurder in hart en nieren, en pionier op veel gebieden.

In 1981 werd Jaap van Kasteel onderscheiden met de gouden bondsspeld. Twee jaar later werd hij de eerste volleybalridder in de Nevobo geschiedenis. Hij werd toen ridder in de orde van Oranje Nassau. Ook heeft Jaap jarenlang als scheidsrechter wedstrijden gefloten.

Ter herinnering aan deze bijzondere man is door de Nevobo de Jaap van Kasteel Trofee ingesteld. De trofee gaat naar de beste overall presterende vereniging van de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen.

Ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo behaalde een eervolle 16 plaats in dit klassement. Klik HIER voor alle eindstanden van de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen.