Afgelopen weekend sloot het dames volleybal team uit Denekamp het eerste deel af van hun voorbereiding op het komend seizoen in het Duitse Borken. Ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo, uitkomend op het één na hoogste niveau in Nederland, was 3 dagen te gast bij de dames van het 2e Bundesliga team van Skurios Borken.

Beide teams hebben een aantal veranderingen ondergaan. Het team uit Borken eindigde vorig seizoen op de 3e plek, terwijl de meiden uit Denekamp op de 8e plaats eindigden.

’s Morgens werd er getraind en ’s middags vond er een zogenaamd Testspiel plaats. Op zaterdag bleef de winst van alle vier de sets nipt in Duitsland. De wedstrijd op zondag eindigde onbeslist, 2-2. Het Denekampse team maakte veel progressie en maakt vooral verdedigend een sterke indruk.

Er staat de dames een druk programma te wachten. Komende donderdag, 1 september,  wordt er opnieuw in Duitsland gespeeld. Ditmaal is SCU Emlichheim de tegenstander. Zij eindigden het afgelopen seizoen op de 7e plek, eveneens in de 2e Bundesliga.

De fans kunnen hun meiden zaterdag 3 september as. op het TOP toernooi in de Verdegaalhal bij Dynamo Tubbergen aan het werk zien, aanvang 10:30 uur. Daar wordt de strijd aangebonden met 4 andere topdivisieverenigingen en een 3-tal 1e divisie verenigingen.         ’s Maandags, 5 september zijn de meiden van Skurios Borken te gast in sportzaal de Kerkeres in Denekamp, aanvang 19:30 uur.

Op 10 september wordt er gespeeld op het Herman Smienktoernooi in Geesteren. Daar wordt gespeeld tegen oude bekenden van Rivo Rijssen en Set-up 2. ’s Maandags opnieuw in de Kerkeres tegen Krekkers uit Harbrinkhoek, het team van oud-trainer Marcel Veneklaas, aanvangstijd opnieuw 19:30 uur. De voorbereiding wordt afgesloten in de Dorper-Esch en wel op zaterdag 17 september ’s morgens tegen de meiden van Set Up 2.

Op woensdag 14 september as. kan de hele vereniging kennis maken met de nieuwe meiden van dames 1 en uiteraard ook van een aantal bekende gezichten van afgelopen jaar. De avond begint met een clinic voor de jeugd, waarbij de dames hun opvolgers laten zien, wat er allemaal nodig is om het huidige niveau te bereiken. Om 20:30 uur vindt de ‘traditionmatch’ plaats tegen de mannen van het 1e heren team.

Ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo dames starten de competitie op 23 september met een thuiswedstrijd en wel tegen runner-up PDK uit Huizen. De wedstrijd wordt gespeeld in een vernieuwde ambiance. Dit seizoen starten de thuiswedstrijden van de trots van Denekamp om 18.00 uur. Dit om de hele vereniging en alle andere belangstellenden de kans te geven aanwezig te zijn en de nieuwe mediapartner Twente FM de ruimte te geven voor actuele informatie.

 

DS 1 Borken