Wij zijn diep getroffen door het overlijden van onze ex-voorzitter en erelid Jos Groener.

Als jonge knaap begon Jos met volleyballen bij VC. Syrphus. Naast volleyballen was Jos al snel bezig als vrijwilliger in diverse kaderfuncties. Zo was hij (jeugd)trainer en werd hij ook scheidsrechter. Later werd hij secretaris en zelfs voorzitter. In deze hoedanigheid was hij medeverantwoordelijk voor de fusie tussen VC. Syrphus en de Dinkelse Volleybal Vereniging (DVC). Uit deze fusie ontstond op 14 juni 1977 de Denekampse Volleybal Kombinatie oftewel DeVoKo…

Eerst als secretaris en later ruim 10 jaar als voorzitter drukte Jos zijn stempel op deze nieuwe succesvolle fusievereniging. In het 1e bestaansjaar werd bij de heren al direct de zo gewenste promotie naar de landelijke divisie behaald. Daarnaast was hij een groot voorbeeld voor velen, omdat hij, naast het geven van trainingen, ruim 40 jaar actief bleef als Nevobo-scheidsrechter. Hiervoor heeft hij van de bond een onderscheiding mogen ontvangen. Ook later bleef Jos actief aanwezig. Op nagenoeg elke jaarvergadering was hij aanwezig en gaf graag gevraagd (en ongevraagd) advies.

Volleybal verbond ons tot het laatst. Na jarenlang als spelverdeler deel uitgemaakt te hebben van o.a. het Heren 1 volleybalteam, was Jos de laatste jaren coach. Daarnaast nog regelmatig actief als vrijwilliger achter de bar in het Sportcafé Dorper Esch. Altijd als eerste aanwezig, zeer betrokken en oprecht in een ieder geïnteresseerd. Wij zullen Jos erg gaan missen. 

Wij wensen Marjolein, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte toe met dit enorme verlies.