Contract wordt aan eind van het seizoen niet verlengd.

Het bestuur van ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo heeft gisteravond besloten het contract met haar hoofdtrainer, Marcel Veneklaas, ondanks de goede onderlinge verstandhouding, niet te verlengen.

Marcel Veneklaas is bezig met zijn zesde seizoen als hoofdtrainer van de club en heeft promotie naar- en het kampioenschap in de 1e Divisie als grootste successen geboekt.

Halverwege het seizoen staat het eerste damesteam zevende op de ranglijst in de topdivisie.

Bij een tussentijdse evaluatie bleek dat na 5,5 jaar de chemie tussen trainer en het team aan het afnemen is. Na zo’n lange tijd is dat natuurlijk geen verrassing. Het was voor de Technische Commissie van de vereniging de aanleiding om het komend seizoen niet verder te gaan met Veneklaas. Voorzitter Albert Brookhuis: “Marcel heeft altijd uitstekend gefunctioneerd en heeft de vereniging voor het eerst van haar bestaan naar de topdivisie gebracht. Wij zijn hem veel dank verschuldigd. Toch is het beter dat er het volgend seizoen een andere trainer voor de groep komt te staan”.

Voor Marcel Veneklaas kwam de beslissing ook niet als een verrassing. Marcel: “Ik heb altijd met bijzonder veel plezier met de groep bij de vereniging gewerkt. Ik ben niet voor niets met mijn zesde seizoen bezig. Dat is een uitzonderlijk lange periode. Ik neem aan het eind van het seizoen dan ook met een goed gevoel afscheid”.

Ook assistent trainer Paul op de Weegh en de selectie hebben altijd plezierig samengewerkt met Marcel. Er zijn dan ook geen belemmeringen het resterende seizoen samen met veel plezier kwalitatief volleybal mogelijk te blijven maken in Denekamp.