Meisjes C2 moest voor haar deelname aan het hoofdklassetoernooi naar Barneveld.
In de poule met Apollo 8, Pergasus en Dash moest men minimaal proberen om de eerste klasse te behalen. De sterkte van de andere teams was allemaal ongewis, alleen van Apollo 8 was bekend dat dit team hoofdklassewaardig moest zijn. De eerste wedstrijd tegen Dash, achteraf gezien, gelijk de belangrijkste en moest gewonnen worden. Telkens was er een voorsprong van drie à vier punten voor ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo. Echter op eind van de set werden de meiden overrompeld door een goede service serie van de tegenstander. Ineens stond 21-24 op het scorebord. Toen kwam gelukkig onze Hieke Veelders aan service, die de stand ineens gelijk trok. Na nog twee spannende rally’s hebben we deze set winnend afgesloten!
De wedstrijd tegen Apollo 8 was eigenlijk een formaliteit, deze tegenstander was te sterk, 25-13 verlies. De derde tegenstander heette het onbekende Pergasus, maar bleek weinig tegenstand te bieden, 25-7 voor de meiden C2. Een tweede plek in de poule was een feit. Hierdoor hadden we in de kruisfinales een “makkelijker” tegenstander namelijk de nr.3 van andere poule, in dit geval Trivos 2. Deze onbekende tegenstander werd een makkelijke prooi, 25-11 voor de ploeg uit Denekamp!
Hierdoor waren de meiden door om zich te kwalificeren voor de Hoofdklasse, maar de eerste klasse was een zekerheid.
De volgende kruisfinale werd aangetreden tegen Webton/Hengelo. De koek was op bij onze meiden en eigenlijk geloofden ze het wel. Dit keer ging de winst naar Hengelo 25-14, maar moet nog zien als we deze meiden in de competitie tegenkomen.
Al met al een bijzonder geslaagd toernooi, waar het team goed aan elkaar heeft kunnen wennen. Prima prestatie MC2!
Het team bestaat uit: Ruth Monninkhof,Pien Bartelink, Maddy Bodde, Benthe Harmsen, Maud Schasfoort, Benthe Timmerman, Hieke Veelders, Cindy Hartman en Noa Westerhof.