Afgelopen zaterdag stond de laatste competitiewedstrijd voor TiMaX/DeVoKo dames 1 op het programma. Om 19:00 uur moest er worden aangetreden in Lemelerveld tegen de Bevers. Naast de al geblesseerde Laura Behrens was nu ook mid-aanvalster Britt Roeleveld geblesseerd. Ook zij heeft last van de knie en het advies was dan ook om niet te spelen. Helaas voor Britt kon dit advies niet opgevolgd worden. In en bizarre wedstrijd waarin 2 speelsters, Jette Blokhuis en Joanne Brilhuis, een enkel blessure opliepen werd er met 3-2 verloren. Door de nodige omzetting in de 3e set door deze blessures was het knap van de dames dat er nog een tiebreak uit het vuur werd gesleept.

Coach Paul op de Weegh begon de 1e set met Amke Blokhuis en Maud oude Luttikhuis op mid, Jenne Morsink en Merle Roetenberg als passer loper, Jette Blokhuis als diagonaal, Pien Baalhuis als spelverdeelster en Iris Blokhuis als Libero. De opdracht die het 7-tal mee kreeg was simpel. Geconcentreerd en met volle overgave spelen en met 4-0 winnen om van de laatste plaats af te komen. De dames voerden de opdracht prima uit. Ze bleven steeds aan de goede kant van de score. Met een paar mooie flitsende aanvallen van Jette werd er een voorsprong genomen van 12-7. Bij een stand van 12-9 kwam de eerste domper. Jette Blokhuis verstapte zich bij een prachtige redding die wel 5 meter achter de achterlijn plaats vond. De bal verdween netjes over het net. En Iedereen volgde het spel weer, De scheidsrechter vloot echter voor dubbelfout en toen was duidelijk dat Jette nog ver buiten het veld op de grond lag met een enkelblessure. Na enige oponthoud en met Joanne Brilhuis voor Jette Blokhuis werd de set hervat. De DeVoKo dames bleven knokken en de voorsprong van tussen de 3 en 5 punten kwam niet meer in gevaar en de 1e set werd gewonnen met 25-18

In de 2e set gingen de dames door zoals de 1e set was geëindigd.  Ze hadden steeds een voorsprong van 3 tot 5 punten. Dit bleef zo tot 15-11. De bevers kwam terug tot 15-15. DeVoKo scoorde weer 16-15. En toen stokte de punten machine bij DeVoKo. De passlijn kreeg niet meer de bal aan het net en de Bevers liep in 1 keer uit naar 24-16 en wist de set te winnen met 25-17.

In de 3e set bleven de Bevers ook de bovenliggende partij. De tik die ze uitdeelden in de 2e set kwam DeVoKo niet echt te boven. Bij een stand van 12-9 voor de Bevers lagen er nog wel mogelijkheden, maar toen ging Joanne Brilhuis door haar enkel. Nu zaten alle drie de diagonalen in de lappenmand. Britt Roeleveld moest toen alsnog opdraven en wel op de positie van diagonaal. Dat was voor haar en  het team even wennen en set winst zat er dan ook niet in. De set werd met 25-16 verloren.

De dames gaven zich echter nog niet gewonnen. In de 4e set liep DeVoKo via 4-3 in één keer uit naar 10-3. Hoewel de Bevers nog terugkwamen tot 10-7 bleven de dames knokken voor elke bal en ondanks de onwennig opstelling hielden ze het initiatief. Bij de stand 12-9 plaatsen de dames een nieuwe demarrage en wisten de voorsprong te vergroten (17-9). De Bevers kwam er niet meer bij en DeVoKo wist de set te winnen met 25-17.

In de 5e set ging het in het begin gelijk op (4-4) de Bevers liepen uit naar 7-4 alvorens DeVoKo 1 keer kon tegen scoren (7-5) Bij 8-5 werd er van helft gewisseld, dit bracht niet de omkeer en de Bevers liepen makkelijk uit naar 12-5. Hiermee was de set gespeeld en wonnen de Bevers de tiebreak met 15-6.

De laatste wedstrijd werd dus helaas verloren, maar gezien de vele blessures mochten de dames trots zijn op dit resultaat. Volgend jaar komen de dames uit in de 2e divisie. Met veel derby’s zal dit weer een mooi seizoen worden. Voor nu zit het erop en hopen we U vanaf half september weer te begroeten in de dan gerenoveerde sporthal de Dorper Esch. De thuiswedstrijden zullen dan om 17:30 uur worden afgewerkt zodat er ruimte is om nog meer entertainment te organiseren.

De tekst is voor deze laatste keer van Vincent Blokhuis, de foto’s zijn van fotograaf Jan van der Noort.