De Technische Commissie heeft alle A-B-C jeugdleden en CMV niveau 5 en 6, de kans geboden voor extra techniektrainingen op zondag. Het betroffen individuele trainingen. Er werd gewerkt in twee leeftijdsgroepen: <18 jaar en <13 jaar.
Extra techniektrainingen 3In 5 trainingen werd extra aandacht geschonken aan onderwerpen als behendigheid/wendbaarheid; lenigheid; houding/balans; kracht/snelheid en uithoudingsvermogen.
Dat er vanuit de jeugd veel animo voor was bleek wel uit het feit dat de maximale inschrijving van 50 kinderen binnen één week een rond was.

Begonnen werd op zondag 31 januari met agility (behendigheid/wendbaarheid), onderarms, opslag. Afgelopen zondag werd de reeks afgesloten met  endurance (uithoudingsvermogen), verdediging, blokkering.

Extra techniektrainingen oudersTussendoor werd op zondag 10 april ook nog een ‘college’ gegeven aan een 30-tal enthousiaste ouders die regelmatig behulpzaam zijn bij de trainingen. Zij kregen o.a. les over de indeling van een training, de techniek en tactiek per niveaus, het opzetten en afbreken van de netten en gedrag tijdens de wedstrijden.

De 2 uur durende trainingen werden gegeven in de Dorper Esch onder leiding van Henk Goor trainer van het 1e damesteam. De assistent trainers werden aangevuld vanuit dames 1.

Gezien de enthousiaste deelname van de kinderen, maar ook van de trainers en de ouders wordt vermoedelijk in het najaar opnieuw een soortgelijke sessie aangeboden.

Extra techniektrainingen 2