Het is ruim 13 jaar geleden dat Els en ik (ondergetekende) samen op de fiets naar Vondersweijde te Oldenzaal gingen voor een wedstrijd. Toen nog uitkomend voor Pollux D2. Maar sinds 2002 is Devoko onze club en hebben wij alleen nog de 2 daaropvolgende jaren tegen Pollux gespeeld. Dus het is alweer 11 jaar geleden dat wij naar onze oude thuisbasis begaven, maar vertrouwd is het absoluut niet meer. Door de vele veranderingen binnen Pollux spelen wij vandaag tegen het Dames 1.

In de 1e klasse doet Pollux het dit jaar goed door de versterking van een oud “eredivisie” speelster Laura Behrens. Het is een jong, lijzig, gedreven en getalenteerd team die voordat we de wedstrijd in gaan op de 4e plek staan met 17 pt uit 4 wedstrijden. Wij staan heerlijk bovenaan met 21 pt uit 5 wedstrijden. Dus zoals je ziet zit het dicht bij elkaar en is het vandaag “erop of eronder!”. Van onze coach Rian moesten we vandaag knallen! Helaas zelf niet aanwezig vanwege haar 35ste ( :-P) verjaardag. Dus een het zou een mooi cadeau zijn voor haar als we de winst mee zouden nemen naar Denekamp.

Lichtelijk gespannen en getergd om te winnen begonnen wij aan de wedstrijd. Bianca, Els, Marieke, Laura, Claudi, Kim G en Aniek merkten al snel dat we alles uit de kast moesten halen om van dit team van Pollux te winnen. Maar het liep niet zoals anders. Onze sterke punten, de pass en de serve, kwamen niet op gang waardoor de set-ups niet optimaal lagen en door het lange sterke blok van Pollux was het lastig scoren. Vooral omdat zij ook nog eens een geweldige stofzuiger in het team hadden die werkelijk alles van de grond haalde. Knokkend bleven we bij en konden we aan het einde van de set even een tandje bij schakelen om de setwinst met 25-23 binnen te slepen.
De volgende 3 sets waren idem dito qua spel aan onze zijde, alleen toen waren we niet meer bij machte om het af te maken. Sterker nog….we werden op sommige momenten gewoon weg gespeeld.
Ik wil er verder geen woorden aan vuil maken want we hebben terecht verloren met 3-1 maar thuis zullen we nog wel eens zien of ze er dan weer met de winst vandoor gaan. Misschien kunnen we net als Pollux een thuisfluiter meebrengen die de “dunkballen” van de mids zal affluiten!

Helaas hebben we bij het volleybal geen fairplay-regel zoals bij voetbal, want anders hadden wij wel met 4-0 gewonnen.. Dus moeten we het volgende week maar weer gaan doen. Alweer moeten we buiten Denekamp spelen, maar we zijn in de buurt. Zaterdag 8 november hopen we weer fantastisch te spelen tegen Wevo in Weerselo. Aanmoedigen vanaf de kant zijn altijd welkom…

Groeten,
Kim Geerlings