Vorige maand heeft ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo besloten om alle jeugdleden, CMV niveau 5 en niveau 6, de kans te bieden voor een extra techniektraining op zondag. Dit zijn individuele trainingen waarbij onder andere wordt gewerkt aan de behendigheid en wendbaarheid, het bovenhands en onderarms en de opslag. In de latere trainingen worden ook blokkering en aanval meegenomen.
De trainingen worden gegeven van 10.00 tot 12.00 uur in de Dorper Esch en staan onder leiding van Henk Goor trainer van Dames 1. Speelsters van dames 1 zullen fungeren als assistent trainers.
Het bleek al snel dat veel jeugdleden hier wel oren naar hadden, want de open inschrijving bleek al snel vol te zijn. Alle 48 plekken waren al vlot bezet!

Afgelopen weekend stond de eerste zondagse techniektraining gepland. Al vroeg waren de eerste jeugdleden in de sporthal te vinden, sommigen stonden te trappelen van ongeduld! Er deden spelers en speelsters van verschillende leeftijden mee, de jongsten van 9 jaar tot aan de oudsten van 17 jaar. Omdat er individueel wordt getraind en iedereen dus persoonlijke tips en aanwijzingen krijgen, is dit geen probleem. De volleyballende jeugdleden kunnen juist van het hogere niveau van de andere spelers leren, door te kijken hoe de ander iets doet. Voor de oudsten zijn de speelsters van dames 1 weer een goed voorbeeld. Op die manier is er voor elk niveau wat te leren. Na afloop van de training waren er alleen zeer enthousiaste reacties, van zowel de jeugdleden als de trainers. Iedereen deed fanatiek mee en ging hard aan de slag met alle tips van de aanwezige trainers. Nog vier zondagen te gaan, waarna de Technische Commissie van ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo zal kijken of deze extra trainingsmogelijkheid ook volgend volleybalseizoen zal worden aangeboden. Gezien de vlotte inschrijving en de positieve berichten, zal deze kans zeer groot zijn! Houd hiervoor goed de website www.devoko.nl in de gaten of vraag het je eigen trainer.