Op 12 januari stond voor TiMaX/DeVoKo Dames 1 de eerste wedstrijd van 2019 op het programma. Om 17:30 uur ging de wedstrijd van start tegen SV Dynamo Apeldoorn Dames 2. Na de 3-2 nederlaag bij de uitwedstrijd in de eerste helft waren de Denekampse dames er dus erg op gebrand om dit recht te zetten.

TiMaX/DeVoKo begon de 1e set met Merle Roetenberg, Aileen Knippers, Laura behrens, Britt Roeleveld, Jenne Morsink, Iris Blokhuis en Fleur Blokhuis. Vanaf het begin keek het team tegen een kleine achterstand aan en dit ging een tijdje zo door. Bij een achterstand van 3-8 kwam TiMaX/DeVoKo weer langzaam  terug in de wedstrijd. Bij de stand van 7-11 door één serveserie terug naar 11-11 en konde de dames vanaf daar uitlopen naar 16-12. Deze voorsprong werd daarna niet meer weggegeven. Mede door scores van Laura Behrens, Aileen Knippers en Britt Roeleveld kon de 1e set worden binnengehaald met 25-18.

De 2e set begon met een mooie tikbal van Merle Roetenberg en de thuisploeg kwam meteen op voorsprong. Ze konden uitlopen naar 6-3 mede door een goed blok van Britt Roeleveld en Joanne Brilhuis. TiMaX/DeVoKo liep uit door een uitstekende doortik bal van Fleur Blokhuis en een mooie redding van Iris Blokhuis. Daarna werden de dames slordig en ging de foutenlast omhoog. Bij een stand van 7-5 kwam Dynamo aan serve en werd de voorsprong omgedraaid naar een achterstand. Even kwam TiMaX/DeVoKo nog terug naar 10-9 maar Dynamo kon verder uitlopen door een goede serveserie. Door een drie meter aanval van Merle Roetenberg en scores van Britt Roeleveld en Laura Behrens konden de dames nog terugkomen naar 21-23. Helaas was dit niet genoeg en werd de 2e set verloren met 21-25.

De 3e set begon men niet scherp en daardoor meteen met een achterstand. Deze kon omgedraaid worden naar een 7-6 en een 10-8 voorsprong. Daarna liep Dynamo uit naar een 12-14 voorsprong. In deze fase deden beide partijen niet voor elkaar onder. TiMaX/DeVoKo  liep  door een goede serveserie en scores van Laura Behrens naar 19-16. Echter had Dynamo daarna ook een goede serveserie waardoor de voorsprong werd omgedraaid naar een 19-21 achterstand. Helaas konden de Denekampers deze achterstand niet meer omdraaien en werd ook set 3 verloren met 23-25.

Om in de wedstrijd te blijven moest nu set 4 winnend afgesloten worden. Echter begonnen werd al meteen met een achterstand. Gelukkig kon nog op tijd de knop omgedraaid worden en kwam TiMaX/DeVoKo door een mooie serveserie op 10-6 voorsprong. Door scores van Aileen Knippers en servepunten van Jenne Morsink bleef de voorsprong gehandhaafd en konden de dames set 4 binnenhalen met 25-18.

Nu moest natuurlijk set 5 ook gewonnen worden en de dames begonnen meteen goed. Door een serveserie van Fleur Blokhuis, scores van Merle Roetenberg en een killblok van Aileen Knippers en Laura Behrens werd een 5-0 voorsprong verkregen. TiMaX/DeVoKo bleef in deze set goed spelen en ging de setwissel in met een stand van 8-3. Ook daarna kon het team de voorsprong behouden. Door onder andere mooie reddingen van libero Iris Blokhuis werd het 14-7. Even werd het nog spannend want TiMaX/DeVoKo kon de bal niet bij de tegenstandster aan de grond krijgen en Dynamo kon terugkomen naar 14-11. Het laatste punt was een cadeautje van een Dynamo speelster die de serve uitsloeg. Hierdoor kon de laatste set binnen gehaald worden met 15-11 en daarmee de wedstrijd winst.

Uiteindelijk een mooie wedstrijd waar achteraf meer ingezeten heeft. Nu gaan de dames zich weer opmaken voor de wedstrijd van volgende week zaterdag uit tegen SSS Barneveld. Een tegenstander waar TiMaX/DeVoKo de vorige wedstrijd een uitstekende winst behaalde. Maar Barneveld staat hoog op de ranglijst en dus zal alles uit de kast moeten worden gehaald om deze wedstrijd te winnen.