Woensdag mochten we in de beker aantreden tegen Lutheria D1. Met veel publiek op de tribune wisten we dat het een leuke avond zou worden. Er werd afgesproken om met veel plezier en lef te spelen, we hadden niks te verliezen aangezien Lutheria een klasse hoger speelt. De eerste set begonnen we sterk door een goede serveserie en aanvallend maakten we onze punten. Lutheria werd een beetje overrompeld, maar hadden al gauw de zaken op orde en kwamen dichterbij. Gelukkig konden we de set nog winnen met 25-23. De 2e set was een herhaling van de eerste, passend stond het bij ons erg goed waardoor de spelverdeler al onze aanvallers kon bedienen. Tot de 20 bleef het spannend, door een sterke serve van ons konden we het afmaken en wonnen ook deze set; 25-20. De laatste set bleven wij goed spelen, waardoor Lutheria meer fouten maakte, zo wonnen wij deze vrij eenvoudig met 25-15. Dolblij waren we met deze winst, we wisten dat we een kans hadden, maar dat we zo duidelijk zouden winnen had niemand verwacht! Nu was het zaak om scherp te blijven voor de wedstrijd tegen Wevo D2.

Afgelopen zaterdag moesten we dus in Weerselo spelen. We wisten dat Wevo als promovendus een goed team heeft en dat we geen moment mochten inzakken. De eerste set begonnen we vrij rommelig, waar onze foutenlast al weken erg laag was, ging deze in Weerselo omhoog. De Weerselose dames konden telkens bijblijven en de set winnen met 26-24. Met enige teleurstelling gingen we van kant wisselen, duidelijk was dat het setverlies aan onszelf te wijten was en dat het drastisch anders moest. In de 2e set ging het enthousiasme omhoog waardoor we er meer plezier in kregen, we maakten minder fouten waardoor de druk bij Wevo lag. Zo konden we de laatste 3 sets vrij eenvoudig winnen met 25-15.

We baalden na de eerste set, maar hebben ons toch goed herpakt in plaats van verder in te zakken. Dit was onze 5e overwinning op rij, waar we erg blij mee zijn.
Deze week hebben we weer 2 zware wedstrijden, woensdag moeten we thuis om 20:30 tegen WVC Volley D1. Dit belooft een erg mooie wedstrijd te worden, we kunnen dus alle steun gebruiken!

 

Hieronder een paar punten tegen Wevo;