De eerste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2016 kwam VV Utrecht op bezoek bij Ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo dames 1. De uitwedstrijd werd knap gewonnen met 2-3, na een 2-0 achterstand voor de Denekampse dames. VV Utrecht stond voorafgaand aan de wedstrijd op een knappe zesde plek, dus duidelijk hoger dan Devoko, maar toch was er geloof in een winstpartij. Vorige week werd het eigen niveau niet gehaald tegen Apollo, maar het meetrainen van lang geblesseerden Emmy Heerdink en Jet Oosterheert gaf extra kracht en hoop op een mooie tweede seizoenshelft.

De eerste set werd begonnen met Marlon Stevelink als spelverdeelster, Anouk Heemstra als libero, Laurie Heemstra en Laura Behrens op de passer-loper, Daphne Giesselink en Amke Blokhuis op de midpositie en Loes Hassink als diagonaal. Meteen in de eerste set begon Devoko met sterk serveren, waar de passlijn van VV Utrecht geen antwoord op had. Een voorsprong van 7-2 was het gevolg. VV Utrecht knokte zich terug, enigszins geholpen door Denekampse fouten, naar 14-12. Een nieuwe serveserie zorgde voor de 21-16 en gaf de Denekampers wat lucht. Loes Hassink sloeg nog een loeiharde bal richting vloer en maakte daarmee de 23-17. VV Utrecht kwam niet meer dichterbij en Devoko won de eerste set met 25-20.

De tweede set gaf eenzelfde beeld, alleen kreeg VV Utrecht nu geen enkele kans om dichterbij te komen. Wederom werden er veel directe punten gemaakt met de strakke serve, van onder andere Laurie Heemstra en Laura Behrens. Deze set werd gewonnen met 25-13.

Dan de derde set. Vooraf is het duidelijk, wordt deze set gewonnen dan kan er weer een winstpartij bijgeschreven worden. VV Utrecht wist ook dat zij deze set aan de bak moesten om nog een kans te maken op één of meerdere punten. Zij pakten deze kans met beide handen aan door meteen een moeilijke serveserie af te leveren. Dit gaf in de pass wat problemen en ook aan het net werd er een tijd geen punt gemaakt. Devoko keek opeens tegen een ruime achterstand aan van 1-8. Trainer Henk Goor bracht een wissel in en nam de nodige time-outs om het team in de achtervolging te helpen.
Langzaam aan lukte dit steeds meer. Van 4-11 werd het 7-14 en 16-20. VV Utrecht bleef knokken en pakte nu aanvallend meer punten mee dan in de sets ervoor. Devoko kwam echter steeds dichterbij. Een te scherp gespeelde Utrechtse pass werd door Daphne Giesselink netjes vanaf eigen kant richting vloer gedeponeerd, maar de scheidsrechter zag hier blijkbaar een gestolen bal in. De volgende pass was eveneens te scherp en met enige irritatie over het afgefloten punt ervoor sloeg Daphne de bal er nu maar hard in. Dat zorgde voor de 24-24. Helaas had VV Utrecht nog een laatste krachtsaanval waarmee ze voor de 23-24 en later het setpunt konden zorgen. Met 24-26 werd de set verloren.

In de vierde set begonnen de dames van ikwilvanmijnautoaf.nl/Devoko meteen met veel aanvalslust spelen. Achterin dook Anouk Heemstra de ene na de andere bal van de vloer en aan het net scoorde Amke Blokhuis onhoudbare nekballen. Het enthousiaste publiek had er even op moeten wachten, maar uiteindelijk werden in deze set ook de eerste killbloks gemaakt. Met de meegenomen Oranje-‘BLOCK’-bordjes werden deze punten gevierd. Met de ruime 23-14 voorsprong van Devoko leek de winst binnen te zijn. VV Utrecht knokte nog even terug, maar op 24-19 was het welletjes. Utrecht kon de aanval niet meer verdedigen en de 3-1 winst stond op de borden.

De eerste overwinning van het tweede deel van het seizoen is binnen en met deze drie punten stijgt het team een plekje naar de 10e plek! Volgende week wacht wederom een thuiswedstrijd, nu tegen Sudosa Desto Assen. Zij promoveerden afgelopen jaar naar de Topdivisie en staan nu, na de plekwissel met Devoko, op de 11e plek. In de uitwedstrijd werd met 3-0 gewonnen door Devoko, maar het Assense team staat bekend om hun vechtlust en goede verdediging, dus het resultaat zal zeker geen makkelijke voorspelling zijn. Wat wel zeker is, is dat het aanstaande zaterdag de laatste thuiswedstrijd van onze spelverdeelster Ellen Stevelink zal zijn, omdat zij en haar vriend in blijde verwachting zijn van hun eerste kindje. In haar 10e seizoen in het eerste team van ikwilvanmijnautoaf.nl/Devoko gaat zij daarom na komend weekend met ‘volleybalpensioen’. Wilt u haar nog één keer zien spelen in het Denekampse shirt én wanneer je het team wilt aanmoedigen, zorg dan dat je om 16:00 klaar zit in de Dorper Esch!