Afgelopen zaterdag mocht ikwilvanmijnautoaf.nl/Devoko afreizen naar Doetinchem om tegen de nummer 4 Seesing Personeel Orion te strijden om de punten. In de thuiswedstrijd kon het Denekampse team niet in hun eigen spel komen en werd er dik verloren met 3-0. Na een goede reeks wedstrijden in 2016 waren de dames echter zeker van hun kansen tegen het gepromoveerde Orion.
En die kansen waren zeker aanwezig!
In de eerste set begon meteen een waar schouwspel met harde aanvallen, knappe reddingen in het achterveld en slimme tactische ballen. Dat Orion een hardwerkend team is werd meteen duidelijk, sommige punten werden al kort gevierd aan Devoko-kant, maar dan kwam er toch nog een handje onder waardoor de rally door mocht gaan. Orion stond in deze set lange tijd een paar punten voor. Van 10-8 werd het 15-14 en 19-16. Daarna begon Devoko aan een sterke inhaalserie. Met een strakke serve werd de passlijn onder vuur genomen en aan het net scoorden Daphne Giesselink en Loes Hassink de ene bal na de andere. Een belangrijke voorsprong voor ikwilvanmijnautoaf.nl/Devoko was te zien op 20-21. Het werd zelfs 21-24 en gezien het goede spel leek er geen vuiltje aan de lucht. Die set zouden de dames pakken! Helaas verzuimde Devoko om het setpunt af te maken, mede doordat Orion ook slim begon te scoren. Orion kwam steeds dichterbij en liet de gehoopte setwinst van Devoko in rook opgaan. Met 25-23 pakte de thuisploeg toch de eerste set.

De dames van ikwilvanmijnautoaf.nl/Devoko waren hier in de tweede set duidelijk door van slag, want er werd meteen tegen een dikke achterstand aan gekeken. Met 6-1 en 10-3 zag het er vanaf het begin niet goed uit. De energie was teruggezakt en er werd meer nadruk gelegd op wat niet lukte dan wat wel goed ging. Trainer Henk Goor haalde de dames aan de kant en gaf duidelijke aanwijzingen hoe nu verder te gaan. Langzaam aan werd het eigen niveau weer gepakt en kwam het plezier terug.
Amke Blokhuis scoorde slim via de hoge handjes terwijl Anouk Heemstra achterin het veld het overzicht hield en de mensen aanstuurde. Toch bleef de achterstand groot. Van 19-11 werd het 21-16 en werd er er aan Denekampse kant even teruggedacht aan de eerste set. Zouden de dames net zo’n inhaalslag kunnen maken als Orion in de vorige set? Het leek schier onmogelijk, maar mede door een mooie serveserie van Lotte Kuipers (3 ketsers in 5 serves), kwam Devoko langszij en zelfs op 23-24. Door een fout leverden de dames het eigen setpunt weer in. Gelukkig werd aan eigen kant het hoofd koel gehouden. Laura Behrens sloeg haar aanval via de Orion handen uit, waarna Daphne Giesselink mocht serveren. Orion kreeg haar bal moeilijk onder controle en de derde bal kon niet meer over het net gebracht worden. De tweede set werd, tegen alle verwachtingen in, toch gepakt!

In de derde set voelde Devoko zich onoverwinnelijk, en zo speelde het ook. Serverend werden de taken goed uitgevoerd en aan het net werd volop gescoord. Ook Orion leverde goed tegenstand, wat maakte dat het publiek een attractieve wedstrijd kreeg voorgeschoteld. Devoko bleek echter sterker in deze set en won dan ook met 16-25.

In de vierde set begon de focus wat te verslappen aan eigen kant. Waarschijnlijk speelde de vermoeidheid sommige speelsters parten, doordat de speelsters aan de kant nog niet volledig gewisseld konden worden. Al snel keek Devoko tegen een grote achterstand aan. Jet Oosterheert kwam Loes Hassink vervangen en Ellen Stevelink mocht, op haar verjaardag en tijdens haar (nu echt) aller- allerlaatste wedstrijd, nog wat punten spelen om Marlon Stevelink wat rust te geven. Beide dames konden het verschil niet maken, waardoor de set met een dikke 25-11 werd verloren.

In de vijfde set ging het lange tijd gelijk op. Devoko bood weer goed weerstand tegen het stabiel spelende Orion. Op 8-7 achterstand werd er van kant gewisseld. Orion reageerde niet snel genoeg op de kort aanlopende Laurie Heemstra, waardoor zij de bal hard richting vloer kon slaan. Daarna maakte Orion blokkerend en serverend wat punten op rij, waardoor ze op 14-8 op matchpoint kwamen. Devoko kon dit nog één punt voorkomen, maar op 15-9 was het dan toch echt over.

Een verlies van 3-2 in sets, waar waarschijnlijk vooraf voor getekend zou zijn maar waar achteraf toch enigszins van gebaald werd. Er had best een 3-1 of 3-2 winst in kunnen zitten, gezien het spel in de eerste drie sets. Dat de concentratie en de energie er dan langzaam uit stroomt, zal een gevolg kunnen zijn van de kleine selectie waar het team al enkele maanden mee kampt. Gelukkig heeft Jet Oosterheert haar eerste punten gemaakt en stond ook Emmy Heerdink weer voor het eerst op het wedstrijdformulier. Zij is nog niet ingezet, maar staat al wel te trappelen om weer een rondje mee te draaien.
Door het komende carnavalsweekend en het daaropvolgende Open Club weekend zijn de dames twee weekenden vrij. Dit geeft het team mooi de tijd om nog aan enkele aandachtspunten te werken en het betekent voor de twee, van blessures terugkomende, dames weer wat extra trainingstijd. Op zaterdag 20 februari wordt er weer gespeeld. Dan zal het team wederom op pad moeten, dit maal naar VV Alterno in Apeldoorn. Pas op 27 februari zal er weer in de eigen Dorper Esch gespeeld worden. Het team kan zich goed voorstellen dat dit voor sommige mensen te lang duurt. Zij nodigen u dan ook van harte uit om in Apeldoorn te komen kijken. In de Alternohal wordt om 20:00 de eerste bal geserveerd. Hopelijk tot dan!