Afgelopen zaterdag stond voor ons, TiMaX/DeVoKo, de wedstrijd tegen Fysio Eibergen Boemerang op het programma. Vanaf 16.45 uur had DJ Vinc de beat er alweer goed in zitten. Zoals het eerste nummer altijd hard door de zaal galmt: ‘Stap voor Stap’, zetten wij onze wedstrijd voort. Want dat is iets waar we elke keer weer op terug moeten vallen. Stap voor stap zorgen dat we ons eigen niveau halen en de gevaarlijkste tegenstander: onszelf van het veld slaan.

Gerard Heerink (VoV):
“Spelverdeelster Fleur Blokhuis van DeVoKo schreef in het tribuneblaadje “We gaan vandaag weer met volle energie de wedstrijd in”, maar eerlijk gezegd leek het daar niet erg op. DeVoKo keek na drie keer knipperen met de ogen al tegen een 1-6 achterstand aan, Fleur Wiegers en Mirjam Wennink – Hahné scoorden erg vlot voor de gasten die vervolgens ook bij 4-9 en 7-15 nog heel ver uit zicht bij de thuisploeg waren. De ommekeer volgde met eerst Fleur Blokhuis (naar 11-15) en vervolgens Merle Roetenberg (naar 15-17) aan serve.

Het was door veel scores op mid door Aileen Knippers weer een wedstrijd geworden.  Boemerang kon nog een keer uitlopen (naar 17-22) door o.a. een tweede bal van Inge Hummelink en een streep naar de vloer van Lotte Wissink. Opnieuw wenste DeVoKo niet te capituleren en ze vochten zich naar 21-22 en 24-23, het eerste keer dat ze in de wedstrijd aan de leiding gingen. Met o.a. twee blokpunten van Britt Roeleveld en een diep in de hoek geslagen bal van Jenne Morsink overbrugden ze het verschil. De foutserve maakte 24-24, Aileen Knippers nam de laatste twee punten voor haar rekening. Totaal 20 eigen punten maakte DeVoKo in deze set, en ze scoorden 10 keer voor Boemerang.

In de tweede set bleven de teams lang bij elkaar in de buurt. Waarbij een paar punten verschil in het nadeel van Boemerang vlot werden overbrugd. Van 3-1 maakten ze 3-4 door o. a twee aces van Mirjam Wennink – Hahné, daar zette DeVoKo aanvallende scores van Aileen Knippers, snel op mid, Jenne Morsink, een tweede bal van Fleur Blokhuis en een ‘blok uit’ van Merle Roetenberg tegenover voor de 10-7 tussenstand. Bij 13-12 sloot Boemerang weer aan, maar kwam er niet naast. In het tweede deel van de set liep DeVoKo via veel servedruk uit naar 20-14 en 23-16, waarna de set met 25-19 werd gewonnen. In deze set waren er 17 eigen punten van de thuisploeg en scoorden ze 8 keer voor de gasten.

Na een machtig kill – block van Mirjam Wennink – Hahné voor de 6-6 stand haalde trainer coach Paul op de Weegh zijn ploeg naar de kant. DeVoKo zag een 6-3 voorsprong verloren gaan en moest even weer bij de les gehaald worden. Teams bleven tot 10-10 gelijkwaardig, twee aces van Aileen Knippers en een knappe midcombinatie tussen Fleur Blokhuis en Britt Roeleveld maakte 14-10. Daarna eiste Merle Roetenberg een scorende hoofdrol op met harde klappen vanaf de buitenkant zette ze DeVoKo op 19-12.  Boemerang vocht zich terug naar 21-17.

Er zijn van die momenten in een set dat je denkt, dit kunnen ze niet meer verliezen. Omdat de punten als rijpe appelen van de boom vallen bijvoorbeeld of wanneer een libero ineens scoort. Dat laatste deed Iris Blokhuis van DeVoKo met een onderhandse pass, het derde balcontact aan haar kant van het net. Ze dook de bal van de vloer, en met een prachtig boogje viel die precies aan Boemerang kant tussen een paar speelsters op de vloer voor de 22-17. Dan weet je, dit kan niet meer misgaan. Het werd 24-17, Isa Frank en Fleur Wiegers maakten nog 24-20, waarop Laura Behrens met een harde uithaal vanaf positie vier de winst voor DeVoKo binnenhaalde. De setwinst en wedstrijdwinst.  DeVoKo scoorde 19 eigen punten en gaf er 9 aan Boemerang kado.

DeVoKo begon in de vierde set met Joanne Brilhuis en Maud Olde Luttikhuis in de basis, later kwam Pien Baalhuis er ook op spelverdeling nog in. Fleur Blokhuis serveerde haar ploeg naar 4-0 en Boemerang moest al meteen weer in de achtervolging. Dat deden ze voornamelijk via gekregen punten van DeVoKo. Aniek van der Bout scoorde nog de 10-7 en vanaf die stand bleven de teams elkaar op de hielen zitten. Bij DeVoKo sloeg Joanne Brilhuis een paar keer hard raak en stond Maud Olde Luttikhuis attent aan het net te blokkeren en te scoren.

Via de tussenstanden 12-10, 15-14, 19-18 en 22-21 bleef er heel lang maar heel weinig verschil. DeVoKo gaf veel te veel weg en moest daar een sterke aanvallende score tegenover zetten om voor te blijven. Laura Behrens sloeg de 23-21 hard langs de lijn raak, vervolgens sloeg Boemerang uit voor de 24-21 stand. Het verlies werd nog één puntje uitgesteld (24-22), maar daarna was het opnieuw Laura Behrens die met een bekeken klap de 25-22 setwinst, de 4-0 wedstrijdwinst en daarmee de vijf punten voor de thuisploeg binnenhaalde. Totaal 19 keer scoorde DeVoKo voor zich zelf en een dozijn punten gaven ze weg.

Al met al, een welbestede zaterdagmiddag/avond met twee ploegen die er een leuke partij van maakten. Met een sterk begonnen Boemerang, dat het echter tijdens de wedstrijd een paar keren passend erg moeilijk kreeg en de opgelopen verschillen niet met de nodige servedruk ongedaan kon maken.”

En toch was het een gevecht met onszelf, maar goed kein gelul uitslag is 4-0! Hierdoor staan we nu op de tweede plek die we graag nog even zo vasthouden. Zaterdag 10 november spelen we uit tegen Hally DS1. We gaan de komende weken hard trainen om de foutenlast te beperken om zo weer 5 punten mee te nemen naar Denekamp!