Afgelopen zaterdag moesten de dames van ikwilvanmijnautoaf.nl aantreden tegen Alterno 2 uit Apeldoorn. Een team met een mooie mix van ervaring en jong talent. Vooraf wisten we dat we vol aan de bak moesten om hier punten mee naar huis te nemen.

De eerste set werd begonnen met Fleur, Juliët, Amke, Tippy, Laura, Lotte en Lieke. We kwamen moeizaam uit de startblokken. Het oogde allemaal nog wat afwachtend en het initiatief lag daardoor bij de thuisspelende ploeg. Lotte Kuipers, die een uitstekende pot speelde, wist de verdediging een aantal keer te verrassen met haar bekeken balletjes waardoor we nog enigszins konden bijblijven. Maar ook de verdediging aan Denekampse kant had moeite met de aanvalsters van Alterno. Juliët
Huisman kon aanvallend nog wat terug doen maar echt een aansluiting werd niet gevonden. De tactische ballen werden onvoldoende verdedigd waardoor we constant achter de feiten aanliepen. Dit resulteerde in een verlies van 25-18.

In de tweede set werd begon rommeling van beide kanten. Britt Roeleveld was inmiddels in het veld gekomen voor Tippy Rolink en gaf gelijk haar visitekaartje af met een aantal snelle mid combinaties. Passend hadden we het beter onder controle waardoor Fleur de aanvalsters beter kon bedienen. Laura Behrens pakte serverend haar puntjes mee en aan het net wist Juliët Huisman keer op keer te scoren. De voorsprong van 9-4 werd uitgebouwd naar 13-7, mede door een aantal mooie kill blocks van Amke Blokhuis. Maar Alterno gaf zich nog niet gewonnen. Met name de aanval via de diagonaal en passer-lopers waren effectief, waardoor de stand weer gelijk was op 21-21. De punten gingen over en weer. Uiteindelijk wist Laura Behrens vanaf positie 4 het winnende punt binnen te slaan, 25-23 winst!

teamfoto-3-a

De derde set was een gelijkopgaande strijd. Op 15-15 viel Britt Roeleveld uit met een enkelblessure en ze kon de wedstrijd niet voortzetten. Tippy Rolink kwam haar vervangen. Deze set was het telkens stuivertje wisselen. Lieke Hilgenberg, onze libero, deed haar uiterste best en wist via een aantal mooie reddingen de bal toch nog bij Fleur te bezorgen. De servefouten, aan beide kanten, bleven zich opstapelen. De 19-20 kwam op naam van Lotte Kuipers, die keurig werd vrijgespeeld door Fleur Blokhuis. Helaas konden de dames deze set niet naar zich toetrekken, 25-22 verlies.

In de vierde set lieten we het initiatief volledig aan Alterno. Wieke Brons kwam Juliët Huisman vervangen en deed dit uitstekend. Helaas was het niet genoeg om de winst nog binnen te halen. Passend kwamen we in de problemen waardoor het een voorspelbaar spelletje werd. We scoorden nog wel via een mooi kill block van Anouk Heemstra. Maar de achterstand liep snel op en dit kwamen de dames niet meer te boven. Helaas bleven de 3 punten in Apeldoorn.

Volgende week spelen we om 19.30 uur de uitwedstrijd tegen Ecare Apollo in Borne. Hopelijk tot dan!!

Tekst: Marlon Stevelink