De vereniging heeft een trainers clinic georganiseerd met een wel zeer bijzondere gasttrainer: (ex) bondscoach Edwin Benne!

Wie is Edwin Benne?

Edwin Benne (Amersfoort 1965) is bekend als voormalig volleybalinternational en deed mee aan twee Olympische Spelen, in 1988 en 1992. In Barcelona (’92) eindigde hij met Oranje als tweede, achter Brazilië.

In 2011 volgde hij Peter Blangé op als bondscoach van het Nederlands herenteam. Het grootste succes in die periode was de eindzege van Oranje in de European League, kwalificatie voor de World League en het EK in 2013. In september 2014 stopte hij als bondscoach.

Op dit moment is hij actief voor de Nederlandse Volleybal Bond (NeVoBo) door het geven van clinics. Deze clinics zijn bedoeld om de trainers van verenigingen tips te geven en verder te verbeteren, onder de titel ‘Train de trainers’

Vele jaren later en veel ervaringen rijker komt hij voor de huidige ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo trainers én trainers van omliggende verenigingen, laten zien hoe hij een training opbouwt, zowel fysiek als mentaal. Hij geeft afwisselende trainingen aan de selectie van het 1e damesteam, waarbij hij voortdurend tips en uitleg aan het publiek zal geven. Het beloofd een onderhoudende en leerzame avond te worden voor alle mensen die betrokken zijn bij sport.

De presentatie van Benne is interactief. Zo mogen de trainers zelf thema’s aandragen, zoals de houding tijdens het passen tot het teamproces. ‘Dit laatste is essentieel’, aldus Benne. ‘Een team is pas goed als het een hecht collectief is. Samenwerken is hét credo.’

Het volledige programma is als volgt:

18:45 tot 19:00 uur: Ontvangst
19:00 tot 20:00 uur: Theorie & uitleg in het sportcafé Dorper Esch.
20:00 tot 21:30 uur: Praktijkoefeningen met de selectie van het 1e damesteam (Topdivisie)

Let op: trainers kunnen voor deze clinic opleidingspunten krijgen ingeval van trainerscursussen. Voor meer info zie www.nevobo.nl.

De clinic zal plaatsvinden in de sporthal Dorper Esch te Denekamp (Molendijk 14) en is voor iedereen vrij toegankelijk.