In navolging van vorig jaar, toen dit toernooi voor eerst werd georganiseerd door OR van De Veldkamp, is deze editie wederom zeer succesvol afgesloten. Alle basisscholen in de gemeente Dinkelland werden hiervoor aangeschreven. De bedoeling is dat groep 8 van elke school (zo mogelijk met meerdere teams) kan deelnemen. Dit leverde dit jaar een deelname op van maar liefst 30 teams. In samenwerking met Volleybalvereniging ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo werd het toernooi vervolgens georganiseerd. De volleybalvereniging stelde de zaal en materialen ter beschikking. Daarnaast verzorgden speelsters van MB1, MC1, 2 en 3 de arbitrage en telling. De scholen hoefden dus alleen maar te zorgen voor begeleiders van de teams.

Afgelopen woensdag 02 november speelden deze 30 teams in de sporthal Dorper Esch tussen 15.00 uur tot 18.30 uur in totaal 67 wedstrijden om uit te maken wie de winnaar van het 2de Dinkelland Schoolvolleybaltoernooi zou worden. Er werd door de kinderen dan ook fanatiek gestreden om elk punt volgens de CMV volleybalregels van niveau 5.   Poulewinnaars werden Zevenster 1, Zevenster 2, Aloysius 1, Alexander 1, Meander 1 en Meander 2, terwijl Meander 3 en Mariaschool 1 als beste nummer 2 doorgingen naar de kwart finales. Opvallend was dat alle drie teams van Meander te Ootmarsum de kwartfinales niet overleeft hebben. De halve finales gingen om Zevenster 1 tegen Alexander 1 en Aloysius 1 tegen Zevenster 2. Beide halve finales waren “finale waardig” met beide miniem verschil kwamen Zevenster 1 en Aloysius 1 als sterksten uit de bus.

In een weliswaar minder spannende finale om twee gewonnen sets werd Aloysius 1 verslagen met 25-20 en 25-12 waardoor Zevenster 1 de winnaar werd van dit 2de Dinkelland Schoolvolleybaltoernooi en Aloysius 1 uit Weerselo genoegen moest nemen met een zeer verdienstelijke tweede plaats . Bijzonder blij en trots namen de kinderen de grote wisselbokaal in ontvangst.

Voor volgend jaar is het schoolvolleybaltoernooi gepland op woensdag 01 november 2017. Opnieuw zullen alle basisscholen in de gemeente Dinkelland hiervoor uitgenodigd worden.