De ouderraad van de Veldkampschool vond het zonde dat de sporttoernooien niet meer georganiseerd werden. In navolging van de voetbal, welke zelf de handschoen hebben opgepakt, heeft namens diezelfde OR Vincent Monninkhof gemeend dit voor het Schoolvolleybal te moeten doen.

Hij heeft daarvoor alle basisscholen in de gemeente Dinkelland aangeschreven. De bedoeling was dat groep 8 van elke school (zo mogelijk met meerdere teams) kon deelnemen. Dit leverde een deelname op van maar liefst 28 teams. In samenwerking met Volleybalvereniging ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo werd het toernooi vervolgens georganiseerd. De volleybalvereniging stelde de zaal en materialen ter beschikking. Daarnaast verzorgden speelsters van MB1, MC1, 2 en 3 de arbitrage en telling. Zo hoefden de scholen alleen maar te zorgen voor begeleiding van de teams.

Op woensdag 11 november speelden deze 28 teams in de sporthal Dorper Esch tussen 15.00 uur tot 18.30 uur in totaal 60 wedstrijden om uit te maken wie de winnaar van dit 1e Dinkelland Schoolvolleybaltoernooi zou worden. Door Voice Data was een enorme wisselbokaal beschikbaar gesteld. Er werd door de kinderen dan ook fanatiek gestreden om elk punt volgens de CMV volleybalregels van niveau 5. Tussen de wedstrijden door konden de deelnemers genieten van een pakje drinken aangeboden door PLUS supermarkt Jan ter Steege en van der Veen Financieel Advies uit Rijssen. Poulewinnaars werden Zevenster 1, Zevenster 2, Aloysius 3, Zevenster 4, de Veldkamp 1 en Meander 1, terwijl Meander 3 en Bernardus 2 als beste nummer 2 doorgingen naar de kwart finale. In een zeer spannende wedstrijd won Zevenster 1 van Meander 1 met 27-25. De overige wedstrijden werden gewonnen door Zevenster 2, Meander 3 en Zevenster 4. Toen waren er nog maar 4 teams voor de halve finales. Meander 3 en Zevenster 4 konden deze wedstrijden niet winnend afsluiten waardoor de finale een interne ‘schoolstrijd’ van de Zevenster werd.

In een wel zeer spannende finale om twee gewonnen sets werd Zevenster team 2 verslagen met 26-24, 26-28, 16-14 waardoor Zevenster 1 de eerste winnaar werd van dit 1e Dinkelland Schoolvolleybaltoernooi. Bijzonder blij en trots namen de kinderen de grote wisselbokaal in ontvangst van jeugdtrainer Johan Strokap van DeVoKo.

Door het grote succes is nu al besloten om dit toernooi volgend jaar ook weer te houden op de 2e woensdag van november. Wie weet is dit het begin van een langdurige traditie. Opnieuw zullen alle basisscholen in de gemeente Dinkelland hiervoor uitgenodigd worden.

Onderstaand een impressie.

Collage_1