20170115 Deelnemers 1a

Afgelopen zondag is het DeVoKo Volleybal College weer aan de slag gegaan. Dit keer stond er iets speciaals op het programma.
Er werd namelijk gemeten. Dat is niet nieuw. De voeten werden gemeten. Voeten zijn immers letterlijk en figuurlijk de basis van het lichaam. Juist in de leeftijdsperiode van de deelneemsters is er sprake van een sterke groei van het lichaam en zijn de voeten een belangrijke informatiebron.
De organisatie van het Devoko Volleybal College vindt het belangrijk om aan preventie te doen om blessures in de toekomst te voorkomen.
De voeten als basis hebben invloed op de gewrichten (enkels, knieën en heup) en op de rug en de ruggenwervel. Schoenen zijn het verlengde van de voeten en goed schoeisel is in sport erg belangrijk. Naast demping is ook de voeten stand erg belangrijk.

Erik Golbach van Golbach Sport uit Losser was aanwezig met zijn apparatuur om de voeten te bekijken en zo nodig adviezen te geven voor aanpassingen in schoeisel of doorverwijs naar een medisch professional zoals bijv. een podoloog.
Hij verbond een ACTIE aan deze meting. Iedereen kon 20% KORTING krijgen op al het te leveren sportschoeisel.

Daarnaast was voorzitter Inge oude Nijeweme aanwezig om aan alle deelneemsters een nieuw shirt van het Volleybal college uit te reiken. Dit werd zeer op prijs gesteld door de deelneemsters.

20170115 Deelnemers 2a