Afgelopen vrijdag stond voor dames 4 de thuiswedstrijd tegen Flevoll dames 2 op het programma. Flevoll staat achtste op de ranglijst dus het was voor ons belangrijk om hier punten te pakken om de aansluiting met Aastad te houden. Helaas waren we niet op sterkte door het missen van Els.
De eerste set begonnen we met Jasmijn en Kim B. op mid, Rian en Claudi op buiten, Laura als diagonaal en Bianca op de spelverdeling. Natuurlijk was onze stofzuiger Aniek er ook! Het begin van de set liep nog niet lekker, al snel keken we tegen een achterstand van twee punten aan. Bij de 13-13 kwamen we pas bij en ging het gelijk op tot de 17-17. Het einde van de set zullen we snel vergeten aangezien we verloren hebben met 18-25.
De tweede set moest er wat veranderen. Coach Anke gaf wat tips en Lisanne kwam erin voor Claudi en Kim G voor Jasmijn. Deze set vloog voorbij en we speelden ons eigen spelletje. Bianca had een paar prachtige doortikballetjes waar Flevoll geen antwoord op had. Het resultaat mag er dan ook zijn, 25-11 voor ons!
Helaas konden we dit spel in de derde set niet vast houden. We kregen weer een dipje en coach Anke besloot Claudi er weer in te gooien voor Lisanne en Marieke voor Kim B. Helaas bleven we achter staan en na de tweede time-out gingen we het veld in onder het motto: peper in de reet en gaan met die banaan! Dit leek eventjes te werken, maar helaas waren de pepers snel uitgewerkt. Wederom 18-25 verlies.
De vierde set gingen we in met het idee dat deze wedstrijd een vijfsetter MOEST worden. Zo gezegd zo gedaan. Laura kwam aan de serve en de tegenstander had het moeilijk. Na vijf serves besloot de coach van de tegenstander een time-out te nemen, maar Laura was er dit keer tegen bestand, nummer 6 en 7 gingen ook goed. De set werd uiteindelijk gewonnen met 25-12.
De vijfde set werd begonnen met enige spanning. Er werd nog even van kant gewisseld door Flevoll, zodat ze aan de “lucky side” konden beginnen. Met 8-4 in ons voordeel werd er weer van kant gewisseld. Gelukkig konden we het dit keer wel afmaken en wonnen we de set met 15-10, en zo de wedstrijd met 3-2.

Aankomende week zijn we vrij zodat we gezellig sinterklaas kunnen vieren met vele kadootjes! 🙂 Zaterdag 13 december mogen we om 18:00 uur aantreden tegen Aastad. Zij staan op dit moment 2 punten boven ons. Hopelijk kunnen we daar dan verandering in brengen!