Zaterdag 18 april was het dan zover. De allerlaatste volleybalwedstrijd van de carrière voor velen van ons team. We maakten ons op om een lekker potje te ballen in Glanerburg tegen Twente-Sparta om vervolgens heerlijk uit eten te gaan bij Tante Annie’s.
Voordat we überhaupt begonnen met de wedstrijd had Aniek de kleedkamers al geïnspecteerd op föhn-gaten zoals onze Aniek dat noemt 😉 .
En daar begonnen we aan onze eerste set met in de basis Claudi, Els, Lisanne, Bianca en de beide Kim’s. We begonnen niet goed. We bleven veel voorin het veld verdedigen. Terwijl
de tegenstander juist de diepe ballen speelden. De 1e time out kwam dan ook al bij een achterstand van 2-9. Met de juiste woorden en tips van onze coach Rian kwamen we beter in de wedstrijd en als snel werd het de coach van Twente Sparta teveel en vroeg een time out aan bij 12-14. We kwamen terug door de mooie set-ups van Bianca op Kim die ze mooi binnen knalde. Claudi die er nog een mooie serve serie aan toegevoegd. Helaas mocht het voor ons niet positief uitpakken. Hoewel we echt ons terug geknokt hebben. Deze set ging verloren met 24-26.
De 2e set bleven we staan. Als snel stonden we achter met 0-6. De kopjes van onze meiden hingen en er zat niets geen uitstraling/enthousiasme meer in het team. Onze coach besloot een time out te vragen, een puntje voor de coach want hierna ging de serve aan de kant van Twente Sparta fout. Maar met dit ene puntje kwamen we er ook niet. De sfeer in het team was ver te zoeken. Bij een achterstand van 7-16 kwam Rian in het veld voor Lisanne. De achterstand was echter al te groot geworden om deze set nog binnen te slepen. We verloren met 18-25.
In de derde set moest er duidelijk wat gebeuren en hier kwam de onvermijdelijke wissels. Laura voor Claudi, Anke voor Bianca, Marieke voor Kim B. Ons spel begon nog steeds erg matig en het enthousiasme was nog even ver weg. Maar we konden ons weer herpakken. De pass lag beter waardoor de set-up kwamen en de aanvallers de bal binnen konden slaan. Er werden deze set maar liefst 5 ace’s geslagen. We hebben deze set gewonnen met 25-22.
De 4e set kwam er nog een wissel Jasmijn ging erin voor Kim G. Dit was de meest slopende set van allemaal. De rally’s waren lang, geen van ons beide kon het snel afmaken. De uitputting was van beide kanten dan ook goed te zien. We begonnen met veel variatie in de spelverdeling. En stonden heel eventjes in de wedstrijd voor. Maar Twente Sparta trok in deze set (helaas) ook aan het langste eind. De set ging met 15-25 naar hun.
Zoals eerder vermeld zijn we na de wedstrijd met z’n allen heerlijk wezen eten bij Tante Annie’s was erg gezellig was.
Dit was ‘m dan, de allerlaatste wedstrijd verslag van Devoko Dames 4 in deze samenstelling. Voor velen van ons is onze volleybalcarrière dan nu ‘definitief’ voorbij.
Mogen we jullie allemaal hartelijk danken voor jullie enorme support op de vrijdagavonden.