Afgelopen zaterdag waren we te gast in Weerselo. De wedstrijd tegen WEVO 2 stond op het programma. Helaas kon Kim B. niet aanwezig zijn. Rian kwam later i.v.m. afzwemmen van haar dochter, zij heeft haar zwemdiploma B behaald; gefeliciteerd! Helaas kan Claudi haar volleybalkunsten niet vertonen door het dikke oog dat ze woensdag van Marieke gekregen heeft…
In de eerste set is opstelling als volgt: Bianca als spellie, Kim G. en Marieke op de mid, Els en Lisanne op buiten en Laura als diagonaal. Vanaf de eerste bal liep ons spelletje, maar we hadden ook gelijk door dat de tegenstander ook wel kon volleyballen.  Er werden lange rally’s  gespeeld voordat er een punt werd behaald. We blokkeren veel ballen van de tegenstander en zitten overal onder, we staan met 9-5 voor. Els komt aan serve en scoort een absoluut prachtige bal met haar serve, ze maait over de bal en doet dit zo behendig dat de bal net bij de tegenstander over het net valt. Echt een beauty! We gaan door met ons eigen spel, maar makkelijk is het niet. De tegenstander komt steeds weer terug en het gaat gelijk op. We moeten alert blijven en aanvallend blijven spelen. Uiteindelijk winnen wij deze set met 25-21.
In de tweede set blijft de opstelling gelijk. De boodschap van coach Claudi is helder; we moeten ons eigen spel blijven spelen en blijven aanvallen, maar helaas staan we al snel op 1-6 achterstand. De serve is moeilijk en wij komen er aanvallend niet door. De tegenstanders komen in hun spelletje. Na een time-out herpakken we ons weer en doorbreken de achterstand, we komen langzaam maar zeker weer terug tot 8-12. Toch laten we ons weer van de wijs brengen door de tegenstander, we raken weer op forse achterstand. De set gaat snel en helaas verliezen wij deze met 25-12.
We zullen het anders moeten aanpakken als we van ze willen winnen. De pass moet beter komen en we moeten slimmer gaan spelen. Zo gezegd zo gedaan, we beginnen de set weer goed en staan met 9-3 voor. Kim G. verrast de tegenstander met haar eenmansblok en scoort hiermee.  En ja, ja zelfs Aniek scoort een punt in deze wedstrijd, ze passt de bal terug naar de tegenstander maar zij verwachten deze blijkbaar niet en de bal zo op de grond, puntje voor de libero! We zijn weer lekker aan het ballen en scoren zelf. Bianca gooit er nog een mooie serve serie uit en we staan met 15-12 voor.  We laten een zeer afwisselend spel zien en iedere aanvalster aan het net wordt benut. We scoren zowel op de buiten, mid als op de achterover. Wij winnen deze set met 25-17.
De vierde set begint weer erg spannend, het gaat weer helemaal gelijk op. De rally’s zijn weer lang en het is moeilijk om een punt te scoren voor ons maar ook voor de tegenstander. We staan even achter, met 10-12 maar dan komt Bianca weer aan serve en zij zorgt er voor dat we weer 12-12 gelijk komen te staan. Er wordt aan onze kant gewisseld, Rian komt erin voor Lisanne. De tegenstander heeft de blok op buiten namelijk goed dicht zitten en het is lastig om hier langs te komen. Rian staat er nog niet in of krijgt een set up op buiten en scoort vol op de rechtdoor en dat even twee keer achter elkaar. Toch komt de tegenstander weer terug en weet ons weer van de wijs te brengen. Zij nemen weer de leiding en wij kunnen dit niet meer afpakken. Deze set verliezen we dan ook met 21-25, wat onnodig was!
En dan komt de vijfde set. We weten wat we moeten doen; de pass goed verzorgen, een setup brengen en zelf scoren. Dit blijkt alleen niet meer mogelijk te zijn aan onze kant. We staan gelijk achter met 0-5 en de tegenstander laat dit dan ook niet meer gaan. Zij blijven scoren, hebben een torenhoog blok aan de buitenkant en bij ons lijkt de spirit gevlogen te zijn.  Deze dramatische 5e set eindigt helaas in de stand van 2-15.
Na vier zwaar bevochten sets is deze stand een forse domper. Helaas nemen we maar twee puntjes mee naar Denekamp… Thuis pakken we ze 😉
Vrijdag 14 november spelen we tegen Webton Dames 1 en wel om 19.30 uur te Dorper Esch. Kom ook en moedig ons aan naar de 4-0 overwinning!