Afgelopen vrijdagavond toog ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo Dames 4 naar Hengelo om daar een potje te ballen tegen de nr. laatst van de ranglijst Webton Dames 1. Na een ritje van ca. twintig minuten arriveerde de helft van de DeVoKo karavaan bij de altijd lastig te vinden sporthal van OSG De Grundel. Tien minuten later sloot ook de tweede helft zich aan. Na de mooie sporthal (ook leuk voor DeVoKo) te hebben bewonderd, een drankje en een dansje op de dansvloer te hebben gedaan en een plasje te hebben gepleegd konden we dan eindelijk… genieten van een wedstrijd van de c-jeugd die op het veld voor ons hun competitiegelden opperbest benutten.
Om 21.06 konden we eindelijk gaan warmlopen. Na twee keer heen en weer gesjokt te hebben werd ons al snel duidelijk dat Tropical Night Hengelo vroeg was dit jaar. De pareltjes zweet druppelden langs de diverse voorhoofden. Uiteindelijk kon het volleyfestijn dan beginnen. Aniek en Bianca waren afwezig. De nog altijd niet helemaal fitte Kim G. bood zich aan als libero. Laura was herstellende van wederom een ongelukje tijdens het kokkerellen. We adviseren haar om de volgende keer toch voorgesneden groente te kopen. We begonnen de wedstrijd met een achterstandje. Ons excuus hiervoor was de ondragelijke hitte, de verwarrende lijnen en de gladde vloer, dan mag dat best toch? Gelukkig herpakten we ons en wisten we ook te scoren. Met 19-25 wisten we de set onze kant op te slepen.
De tweede set begon Anke met een lekkere serve, waarbij de tegenstander heen en weer ketste of niet eens een poging deed om de bal te raken. Verder maakten we het onszelf behoorlijk moeilijk door domme fouten te maken, zoals eenvoudige ballen bovenhands uit te spelen en uit te slaan. Webton hoefde enkel de bal terug te spelen en wij maakten het wel voor ze af. Niet heel best. Kim B. verviel in het ouderwetse plief plaf ploef volleybal, waarbij ze een bal, die na een eigen aanval weer hoog terug kwam (ideaal voor een perfecte pass naar de setupper), bovenhands achterin het veld pliefplafploefte en zo nog een puntje scoorde. In een spannende eindfase konden we ook deze set met 24-26 naar ons toe slepen.
De derde set wisten we allemaal dat het beter moest. Els kwam er in voor Rian en Kim G. ging de liberorol wat meer opeisen. Helaas waren onze eigen foutjes niet veel minder geworden en stond Webton als een dijk te verdedigen. Lisanne wist nog wel enkele balletjes te scoren, maar dit was niet genoeg om de set te winnen. Marieke mocht aan het eind nog wat proberen recht te breien in het midden, ondanks een mooi blokje was dit te laat en verloren we de set met 25-18.
De vierde set waren we van plan om niet te laten liggen, we hadden allemaal geen zin in een vijfde set en dat zou, gezien het verschil op de ranglijst, ook niet nodig hoeven zijn. Met de frisse injectie van Laura & Marieke in de vorige set gingen we toch weer vol goede moed het veld in. Anke begon evenals de vorige set met een mooie serve en de speelster aan de ander kant van het net ketste nog vrolijk verder. Het ging lange tijd gelijk op en we slaagden er niet in om afstand te nemen. Webton had de langste adem en het werd 25-23 in hu voordeel.
Een vijfde set stond dus te gebeuren. Terwijl de gymclub al ongeduldig werd en begon te slepen met trapezoïden gingen we voor de vijfde keer het veld in. Waar we de hele wedstrijd geen afstand konden nemen van Webton, lukt dit nu wel vanaf het begin. Mooi, want het is een kort setje. Tot aan de 8 punten liep het voorspoedig en lieten we zien dat we toch nog wel een aardig balletje kunnen opgooien. Met de veldwissel zakte het echter weer als een plumpudding in elkaar en haalde Webton in. Met hangen en wurgen hebben we onszelf uiteindelijk over de finishlijn gesmeten en kwamen we met 15-17 toch nog als de winnaars van het veld.
Vermoeid, bezweet en alles behalve voldaan stapten we van het veld. We kunnen wel stellen dat we de laatste periode meer moeite hadden met de lagere teams dan met de hogere teams (we herinneren ons nog de overwinning op Pollux :D). A.s. woensdag spelen we tegen Wevo, die op de derde plek staan met een puntje meer en een wedstrijd minder. Gezien ons trackrecord belooft dit een mooie wedstrijd te worden. Dus komt allen! a.s. woensdag om 19.30 uur spelen we in de Dorper Esch!