Voor Dames 4 stond afgelopen weekend de uitwedstrijd tegen Apollo Dames 5 op het programma. Dames 4 was op licht afgezwakte oorlogssterkte door het ontbreken van Els, maar had deze wedstrijd wel mascotte Sharon meegenomen.

De eerste set werd begonnen met Anke als spelverdeelster, Marieke en Kim G. op mid, Rian en Lisanne op buiten, Laura op de diagonaal en libero Aniek. Jasmijn, Bianca en Claudi zorgden voor een goede stimmung op de bank. Kim B. nam het coachen op zich en kon zich tijdens de eerste set helemaal vinden in de speelwijze van Dames 4. Er werd fanatiek gespeeld, waarbij er met de serve veel punten werden gescoord. Met veel gejuich en plezier werd de eerste set met 13-25 vakkundig afgesloten.
Dat leek ‘kat in het bakkie’, maar dat bleek onderschat. In de tweede set bleef de opstelling ongewijzigd en met het goede swung van de eerste set leek niets onmogelijk. Door passfouten en domme terugspeelballen was de stand al snel 7-1 voor Apollo. Het was een zwaar gevecht waarbij Dames 4 constant op 4 tot 5 punten achterstand bleef van Apollo. Claudi kwam erin op de buitenkant en na twee prikballen van de spelverdeelster van Apollo werd de derde eindelijk van de vloer gehaald. Langzaam herstelde Dames 4 zich, vocht zich terug tot 20-20 en kwam zelfs met 21-23 voor te staan. Het harde werken werd niet beloond en Apollo trok de set alsnog naar zich toe, 26-24.
Dames 4 zat weer in het ritme en de peptalk van coach Kim maakte de dames weer alert. Bianca kwam erin voor Anke en de derde set ging gelijk op. Bij 12-12 stoof Dames 4 vooruit en trok de set naar zich toe met 17-25.
Enigszins vermoeid begon Dames 4 aan de vierde set. De wedstrijd was tot nu toe zwaar bevochten en met de zomerse temperaturen in de Bornse sporthal hadden de bijna-veteranen het zweet al mooi los. De vierde set ging soepel. Er werd een voorsprong gecreëerd van 4 punten en hierdoor kon er lekker gespeeld worden.  De prikballen van de spelverdeelster werden keurig van de vloer gehaald en de aanvalsters konden lekker scoren. Laura serveerde voor het verhogen van de spanning voor de derde keer een serve fout ná een time out van de tegenstander, maar dit mocht de pret niet meer drukken. Met 16-25 werd ook de vierde set verdiend gewonnen.
De 3-1 overwinning werd gevierd met een diner bij ons favoriete restaurant, die ene met die grote M en met een borrel in de kantine!

Het blijft spannend in de bovenste contreien van de eerste klasse A. Komende vrijdag om 19.30 uur speelt Dames 4 de een-na-laatste wedstrijd van 2014, tegen Kuipers Flevoll Dames 2.