Tegen de toppers Pollux en Wevo hebben we ons beste spel laten zien, maar tussendoor presteerden wij het om nipt van de mindere tegenstanders te winnen of zelfs te verliezen.
Vrijdag 20 maart was het tijd om ook weer eens goed spel te laten zien bij een mindere tegenstander (op papier). In de basis stonden Anke, Laura, Rian, Lisanne, Marieke en Kim B. Maar helaas gingen we door op de oude voet. Vele miscommunicaties en weinig scorende acties zorgden ervoor dat we deze set met 25-18 aan Apollo moesten geven die op hun beurt goede spel lieten zien en alles van de vloer haalden. Els en Claudi kwamen in de tweede set voor Lisanne en Laura in het team en langzamerhand kwam ons degelijke spelletje weer terug. De pass kwam weer bij Anke waardoor Kim B op mid de tegenstander het nakijken gaf met haar lepe balletjes. Zelfs de goede libero aan hun kant wist zich geen raad. We sleepten deze set met 25-22 binnen maar waren nog niet overtuigend genoeg.
In de 3e set was het omslag punt bereikt en pakten we geheel onze eigen spelletje op. Dit resulteerde in een snelle setwinst van 25-11. Aniek verzorgde de mooie pass waardoor Anke iedereen goed kon bedienen. Els en Marieke maakten hier goed gebruik van en scoorden de ene mooie bal na de andere afgewisseld met de tactische ballen van Claudi.
Het verzorgde spel werd ook in de 4e set geshowd. Kim B ging onverminderd door met haar ongrijpbare ballen aangevuld door Rian die in deze set helemaal los ging. Een strakke bal rechtdoor, een lobbal op positie 6 of een tactische prikbal…de tegenstander had geen antwoord. Met 25-15 was de sleur doorbroken en hadden we eindelijk weer eens goed spel laten zien tegen een tegenstander die ons spelletje niet speelt.
Met deze 3-1 overwinning en het verlies van Aastad is er nog zicht op PD. Het verschil is 3 punten met nog 3 wedstrijden te gaan.