Timax DeVoKo Heren 1 volleybalt weer. Na een periode van een klein half jaar werd de eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op een nieuw seizoen in weer een hogere klasse gespeeld.

Vrijdagavond 4 september jl. werd Rosstars Heren 1, afgelopen seizoen 6de in de promotieklasse, uitgenodigd voor een oefenwedstrijd. DeVoKo die 3 trainingen in de benen heeft met een goede opkomst begon anders aan de wedstrijd dan andere jaren.  Namelijk met een andere spelverdeler. Normaliter was de Rob Heinink de enige spelverdeler maar dit jaar heeft Pim op de Weegh zich nadrukkelijk gemeld als ballenopgooier. En hij deed dat zeer verdienstelijk.

Timax Heren 1 grotendeels intact gebleven kon 1 nieuwe naam op het formulier noteren, namelijk Hans ten Dam. Hans is zijn volleybal carrière begonnen bij DeVoKo en na wat omzwervingen keert hij dit jaar terug. De cirkel is dan weer rond, net als een volleybal.

Afijn, zonder de verhinderde Joost Scholten, Arian Masselink en de geblesseerden Wolter de Vries en Rens Albrink werd er begonnen met de eerste wedstrijd. Zoals gezegd Pim op de spelverdeling met Stef Blokhuis op de diagonaal, Jeroen Meijerink en Hans ten Dam op de buitenkant en Gijs op de Weegh en good old Herman Bolscher op mid werd er met de eerste set aangevangen. Gelukkig werd er meer tegenstand geboden dan in de competitie in de eerste klasse. Er werd goed en geconcentreerd gespeeld in die eerste set waarbij het lange tijd gelijk op ging. Jeroen scoorde mooie ballen aan de buitenkant en Hans was gevaarlijk met zijn serve. 25-22

De tweede set werd Jeroen vervangen door Marten Jan Rerink. Het liep gelijk als een trein. Alles wat Marten Jan kreeg werd veranderd in goud. Pim maakte goede keuzes en speelde een zeer solide wedstijd als spelverdeler. 25-15

De derde set mocht Heinink het overnemen van Op de Weegh op de spelverdelerspositie. Stef ging naar de buitenkant ipv Hans ten Dam en Pim bemande de diagonaal. Dit werd een moeizame set maar werd wel gewonnen met het minimale verschil: 25-23

De vierde en laatste set werd goed en degelijk uitgespeeld. Herman mocht gaan rusten en Jeroen verving zijn plek met verve op mid. Het slot was door gebrek aan concentratie wat minder maar toch werd er dik gewonnen met 15-25.

Al met al een goede generale voor de start van de competitie, echter wanneer de afstemming tussen verschillende spelers beter wordt, kan het weer een gezellig en leuk seizoen worden.

Wilt u sponsor worden van dit mooie team meld u dit dan bij een van de teamleden.