Waar normaal gesproken de zondagmorgen zich leent om wat langer in bed te blijven liggen, was dit afgelopen zondag niet het geval. Bij de meesten van ons ging de wekker al tussen 6.00 en 7.00 uur. We waren op basis van de eindrangschikking van afgelopen seizoen (3e plaats) uitgenodigd om deel te nemen aan de Noord Oost Nederland Cup. We vertrokken 0m 7.30 vanaf de Dorper Es  richting Sneek. Omdat beide spelverdeelsters met wat lichamelijke klachten kampten, waren Isabel en Wies, 2 jeugdspeelsters, aan de selectie toegevoegd.

De ontvangst in Sneek was zeer hartelijk waarbij verschillende handen werden geschud en oude herinneringen werden opgehaald.

We waren in “goed gezelschap” in de Sneker Sporthal. In poule A waren Draisma Dynamo, Dros Alterno en Friso Sneek ingedeeld. Wij, Timax/Devoko, speelden in een een poule met Djopzz VC Zwolle en Visser Assen Sudosa Desto.

De eerste wedstrijd speelden we tegen Sudosa. We moesten duidelijk wennen aan het tempo en de servedruk van onze tegenstander. Sudosa bleek een maatje te groot en met 25-18 en 25-19 wonnen zij met 2-0. Toch waren er voldoende positieve punten om op terug te kijken en de nodige leermomenten.

Na een onderbreking van ruim een uur speelden we onze 2e wedstrijd tegen VC Zwolle. We begonnen met Isabel op de spelverdeling, normaal uitkomend in het opleidingsteam van Devoko. Maar met haar enthousiasme en steun van de meer ervaren speelsters om haar heen, ontstond er een boeiende strijd die uiteindelijk resulteerde in een 25-23 setwinst. In de tweede set was Zwolle scherper, verdedigde met name beter en werden de aanvallen van hun kant beter afgemaakt. Zwolle won met 25-20. Eindstand 1-1

Door deze resultaten eindigden we als 3e in de poule. Sudosa speelde de finale tegen Sneek en Zwolle om plaatsen  3 en 4 tegen Dynamo Apeldoorn.

Wij speelden de laatste wedstrijd tegen Alterno. Deze tegenstander waren we de laatste 3 weekenden al vaker tegengekomen!! We begonnen met Wies, 14 jaar!!, op de spelverdeling. En hoewel het spel iets voorspelbaarder werd, wist zij zich goed staande te houden, De eerste set wonnen we met 25-21, de tweede verloren we met 25-19. Dus een derde set tot de 15. Ondanks een achterstand van 14-12 wisten we het alsnog om te draaien en te winnen met 17-15 en dus als 5e te eindigen.

Winnaar werd Friso Sneek dat in de finale Visser Sudosa met 2-1 wist te verslaan, waarbij Sneek in de laatste set 2 matchpunten van Sudosa wist weg te werken.

Een prima georganiseerd toernooi door Friso Sneek en dito scheidsrechters. Voor ons een intensieve dag met fraaie momenten en mooie ontwikkelingen waarop we hopelijk verder kunnen bouwen.

A.s. zaterdag spelen we om 16.30 onze eerste competitie wedstrijd tegen Vocasa. Aanvang 16.30 uur.