Afgelopen zaterdag 12 september vond het jaarlijkse Harambee toernooi plaats op de universiteit van Enschede. Dames 6, een mix van het huidige team met drie nieuwe speelsters, trad deze ochtend aan om zich voor te bereiden op de competitie van dit jaar. Het team dat dit jaar voor het eerst heeft besloten om met een libero te gaan spelen, zag dit als een mooie kans om met de nieuwe posities te oefenen.

De eerste wedstrijd was tegen Harambee dames 6. In het begin van de set moesten de dames even wakker worden en na een aantal mooie serve series en aanvallen, is de eerste set met 25-09 voor Devoko. De tweede set begon Harambee sterker en met onverwachte ballen over het net, lukte het de dames niet om ver uit te lopen. Ook de serve konden de dames deze set niet goed over het net krijgen.. Voor elke wedstrijd was 50 minuten gerekend, wat betekende dat de tweede set werd gewonnen met 21-19.

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen Aastad dames 3. Aastad had in de eerste set een aantal slimme ballen in het midgat en een aantal mooie aanvallen, waardoor ze al snel uit liepen. De dames konden zich herpakken en ook zij lieten serve series zien en een paar mooie aanvallen. Helaas was deze set toch voor Aastad en werd deze verloren met 25-17. De tweede set gingen de dames er met frisse moed tegenaan. Mooie reddingen van de libro, strakke aanvallen op rechtdoor en diagonaal en met de serve werden geen punten meer weggegeven. De set werd afgesloten met een drie meter aanval die wegkaatste bij de verdedigers van de tegenstander. Vol enthousiasme en tevreden konden de dames zeggen dat dit voor hen toch echt de mooiste wedstrijd was van deze dag, ondanks een gelijke eindstand van 1-1.

De derde en tevens laatste wedstrijd van deze poule werd gespeeld tegen Dynamiek dames 1 uit Goor. Deze wedstrijd was te vergelijken met de wedstrijd tegen Harambee. Onverwachte ballen die terug kwamen over het net, een serve die niet altijd goed over het net kwam en kleine domme communicatie foutjes. Toch wisten de dames zich te herpakken en konden ze de eerste set pakken met 25-20. De tweede set moest beter om te kunnen strijden in de finale om de eerste en tweede plek.

Alles op alles, dat was het motto voor de tweede set. Geen balletjes mochten meer weggegeven worden. Dynamiek had hetzelfde idee en wilde deze set ook binnen pakken. De dames gingen tot aan de eerste 11 punten gelijk op. Tot Devoko de serve te pakken had en een mooie serve serie neerzette. Dynamiek begon te verslappen en aanvallen kwamen niet meer over het net. Devoko kon deze set binnen slepen met 25-15.

Voldaan en tevreden gingen de meiden tellen. Aastad had hetzelfde gespeeld als Devoko en het ging van het puntenaantal afhangen wie mocht strijden voor de eerste en tweede plek. Na een korte pauze werden de meiden van de spanning verlost. Helaas had Aastad wel elke keer tot de 25 gespeeld en kwamen de meiden van Devoko door de eerste wedstrijd enkele puntjes tekort. Devoko mocht gaan strijden voor de derde en vierde plek.

De laatste wedstrijd werd gespeeld tegen Harambee dames 5. Helaas konden de meiden het spel niet te pakken krijgen en kwam de pass niet terecht bij de spelverdeler. Een lange serve serie van de tegenstander zorgde al gauw voor een flinke achterstand. Een time- out voor Devoko bracht ook hier geen verandering in. De dames hebben geprobeerd om de achterstand in te halen en bij te komen, wat tot aan de 15 punten is gelukt. Daarna hebben ze de eerste set helaas moeten weggeven aan Harambee. De set werd verloren met 25-15. De tweede set moest beter om nog kans te maken op de derde plek. Helaas was er aan de ene kant weinig ruimte om te serveren, wat er voor zorgde dat veel dames vanuit stand moesten gaan serveren. Weinig kracht en druk kon er op de serve gelegd worden. De spelverdeler bracht ging voor elke bal en de aanvallers konden hierdoor nog wat laten zien. Maar helaas was het klaar voor de meiden.

Teamfoto DS6 a

De laatste set werd verloren en Harambee ging er vandoor met de derde plek.

Dames 6 is tevreden met het eindresultaat. Een toernooi waar ze goed hebben kunnen oefenen met de nieuwe posities en een libero. De dames zijn klaar voor het nieuwe seizoen en de eerste competitiewedstrijd op vrijdag 18 september tegen Polstars dames 3.