Na de ‘carnavalswedstrijd’ van afgelopen woensdag kon er vrijdag nog maar weinig mis gaan. Vrijdag stond Pollux Dames 1 thuis op het programma. De uitwedstrijd tegen Pollux lag nog vers in ons geheugen…… Deze wedstrijd moesten we het doen zonder Rian en Claudi. Sander nam het coachen op zich vandaag en daar waren we superblij mee!! Pollux Dames 1 staat met verve bovenaan de ranglijst, en wij vierde. Kortom niets te verliezen!
De eerste set begonnen we met Aniek, Kim B, Marieke, Laura, Lisanne, Els en Bianca. We begonnen goed met een 4-1 voorsprong. Al snel stond het 10-8 voor Pollux en vond Sander het tijd voor een time-out. We scoren te weinig aan het net en Kim G komt er in voor Kim B. We komen zelfs tot 10-16 achter, maar we blijven vechten. Els vliegt, maait en scoort een beautybal! We komen weer goed terug tot 16-16. Nu doorgaan was de opdracht en met een soepel potje volleybal wordt de eerste set met 25-22 gewonnen!
De tweede set beginnen we met dezelfde opstelling en inzet als we in de eerste set geëindigd waren. De serve mag iets minder risico vol zodat we niet zoveel fouten daar in hebben. Het gaat lekker gelijk op, bij 7-9 staan we achter en is het al tijd voor de eerste time out. Pollux heeft een goede serve serie waar wij veel moeite mee hebben, maar we blijven de aansluiting vinden en komen op een stand van 18-19. Nu is erop en eroverheen en dat lukt: Lisanne komt aan serve en daar heeft Pollux geen antwoord op. We winnen ook de tweede set met 25-21.
We zijn met twee gewonnen sets al bijzonder gelukkig! Maar nu worden we ook nog hebberig, dat zou toch geweldig zijn… We beginnen weer goed met een 4-1 voorsprong. De pass komt goed aan het net en er wordt mooi gescoord! Helaas kunnen we dit mooie begin niet vasthouden en komen met 7-6 achter wat uitloopt tot een achterstand van 14-8.  Maar we blijven vechten. Zo komen we dichterbij tot 13-17 na een goede serve serie van Bianca, maar in de derde set kunnen we het verschil niet maken en verliezen deze set met 21-25.
De vierde en hopelijk laatste set wordt opnieuw met veel strijdlust begonnen De opstelling was weer hetzelfde en ook opdracht van coach Sander; eigen spel en de rust bewaren! We komen op voorsprong, maar door de goede serve van Pollux komen we achterstand met 7-10. Een opbeurend woord voor Sander gaf weer goede moed. We komen weer dichterbij tot 12-14 en het blijft vechten! Er wordt hard gewerkt en alle trucs worden uit de kast gehaald om punten te scoren. Het harde werken wordt beloond met een gelijke stand van 20-20. Anke heeft ondertussen de trainingsbroek weer uitgetrokken op de bank, om de druk een beetje op te voeren. Vervolgens scoort Bianca met de serve twee aces en slepen we de set binnen met 25-23. Een onverwachte, maar fantastische overwinning!!! We zijn graag het team dat Pollux niet ongeslagen kampioen laat worden 😉
We mogen trots zijn op deze overwinning. Zelfs de volgende dag verschijnt er zo af en toe nog een glimlach extra 🙂
Aanstaande vrijdag stond de wedstrijd tegen Wevo op het programma, maar deze is verplaatst naar woensdag 11 maart. We spelen dan om 19.30 uur in de Dorper Esch! De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 6 maart tegen Webton Dames 1 in Hengelo.

(VERVOLG) Dames 4 op de woensdag na het carnavalsweekend van Vosta
Het is de woensdag na carnaval en wij hebben in inhaalwedstrijd. Kim Geerlings eet een visje namens het hele team ter afsluiting van Carnval en ook Bianca kon er helaas niet bij zijn.
De opstelling is als volgt, Els en Lisanne op buiten, Marieke en Kim B op mid, Laura als diagonaal en Anke verdeelt het spel. De eerste set staan we al snel met 2-6 achter. We zijn allemaal nog niet helemaal wakker en zullen ons eigen spelletje moeten gaan spelen. Marieke besluit dan maar eens te scoren via haar arm, de netrand en toen met veel geluk net bij de tegenstander over het net op de grond. We zijn aan het inhalen, de stand is 6-7. Helaas duurt deze inhaalslag niet lang en vraagt Rian de time-out aan bij 9-14 achterstand. We moeten sneller reageren en zelf scoren. Zo gezecht zo gedaan de tegenstander neemt daarom bij 16-14 ook een time-out. Eindelijk komen we een beetje in het spel. Kim B is aan serve en serveert een ace! De stand is 20-21. Tegenpartij neemt bij 22-22 nogmaals een time-out. Dit werkt in hun voordeel en zij pakken deze set met 25-22.
De tweede set, zelfde opstelling. We weten wat we moeten, namelijk ons eigen spel spelen en zelf scoren. We zijn allemaal nog wel in de carnavals stemming want op de bank worden er vele carnavals hits gezongen. Helaas begint de tweede set dramatisch, we staan al snel tegen een achterstand aan te kijken van 4-12, dit is ook het moment dat Rian weer een time out aanvraagt. We staan letterlijk te slapen en de tegenstander pakt ons in. Even komen we weer terug tot een stand van 9-15. Els scoorde een paar beauty’s op de rechtdoor. De tegenstander vraagt de time-out aan bij 12-15, we gaan weer goed. Maar dan, blijven we weer hangen en staan we opeens weer met 15-20 achter. We moeten ons even herpakken en weer knallen, dat doen we ook want de tegenstander staat nu even te slapen en vraagt dan de time out aan bij 19-20. Dit brengt ons blijkbaar ook weer in verwarring want de tegenstander pakt ook deze set met 25-21.
Derde set, er gaan wat dingen veranderen. Rian komt er in voor Els, Claudi voor Anke en Jasmijn voor Marieke. Rian begint erg fanatiek en serveert al voordat de scheids gefloten heeft, Rian serveerde de bal toen ook nog eens in het net dus ze had geluk dat de scheids nog niet gefloten had. Wel staan we nu een stuk beter te volleyballen dan de vorige sets, tengenstander vraagt een time out aan bij 7-3 achterstand. Het spel gaat verder en Laura serveert 4 keer achter elkaar en dit betekend 4 punten erbij. Hoewel we deze grote voorsprong hebben laten we het spel toch wer uit handen glijden en bij een stand van 19-22 wordt Els er weer ingewisseld voor Lisanne. Helaas mocht dit nier meer baten en verliezen we ook de derde set met 23-25.
De spirit is er nog wel, we gaan die vierde set WEL winnen. En met deze gedachten wordt en fanatiek aan de vierde set begonnen. De opstelling is zoals het de derde set is geindigd. Wel beginnen we weer met een achterstand, maar daar brengt Claudi gauw weer verandering in door haar serve. We komen terug door Claudi op 8-8. Tegenstander neemt de time out bij een achterstand van 11-8. Wij gaan eindelijk goed en gaan deze set meenemen naar Denekamp. Claudi komt nogmaals aan serve en doet dit kunstje met gemak 7 keer achter elkaar. We lopen nu ver uit en dit is ook nodig. Deze set winnen WIJ gelukkig, met pijn en moeite maar toch. De eindstand is 25-22.
Na deze zware ( after-carnavals ) wedstrijd hebben we toch nog 1 punt weten mee te nemen naar Denekamp.