Ikwilvanmijnautoaf.nl/Devoko Dames 4 wenst u een gezond, gezellig en sportief 2015. Een goed begin van het nieuwe jaar met een wedstrijdverslag van de eerste wedstrijd van de tweede helft, met Vrivo als tegenstander. Onderaan dit verslag vindt u ook nog het verslag van de laatste wedstrijd van de eerste helft, een spannende wedstrijd tegen De Jong & Laan VC Aastad Dames 1.

De eerste wedstrijd van de tweede helft begon dames 4 tegen Vrivo uit Vriezenveen. De dames hadden er zin aan en het hele team was compleet. De eerste set werd er begonnen met Anke als spelverdeelster, Laura diagonaal, Kim Geerlings en Marieke op mid en Els en Lisanne op buiten. En Aniek als libero. De eerste set ging het eigenlijk de hele tijd gelijk op, het was knokken voor elk punt. Er werden mooie punten gescoord en domme fouten gemaakt. Maar aan het eind van de eerste set bij een stand van 23-23, mocht Lisanne serveren. Twee ketsers op rij en de eerste set was binnen.
De tweede set gingen we met dezelfde opstelling verder. Deze set begonnen we niet zo scherp en kwamen vrij snel met 7-1 achter.  Door veel eigen fouten van onze kant konden we niet dichterbij Vrivo in de buurt komen. Bianca kwam er in voor Anke en Laura maakte plaats voor Claudi. Marieke serveerde nog wel 2 aces.  Maar we konden net niet doordrukken om Vrivo er onder te krijgen. Aan het eind van de set werd Kim G. voor Kim B. gewisseld en Lisanne ging eruit voor Rian. Maar het mocht niet baten, deze set werd verloren met 21-25.
1-1 in sets; nog helemaal niks aan de hand, de derde set goed beginnen en dan doordrukken. Zo gezegd zo gedaan, we gingen verder met de opstelling zoals die was aan het eind van de tweede set. We begonnen uitstekend en kwamen met 6-1 voor door de zeer verrassende ballen van Kim Blokhuis. Het hoeft niet altijd hard en natuurlijk het killing blok van Bianca niet te vergeten. Maar Vrivo kwam terug tot 7-7. In de time-out van Devoko was de conclusie dat we ons eigen spel moesten blijven spelen en dan was er niks aan de hand. Dat ging weer een paar punten goed en liepen uit naar 14-9. Maar elke keer slopen die slordigheden erin. We moesten feller zijn in de verdediging en we moesten de ballen aan het net wel gaan scoren. Vrivo kwam weer terug tot 17-17 en tot het eind van de set ging het gelijk op. Er werden mooie rally’s gespeeld en mooie punten gescoord van beide kanten. Uiteindelijk trok Vrivo aan het langste eind, 24-26.
Dan moest het in de vierde set maar gebeuren en een vijfde set afdwingen. Maar we liepen direct vanaf het begin achter de feiten aan. 9-4 voor Vrivo, Anke wordt gewisseld voor Bianca. We konden de hele set niet meer bij Vrivo in de buurt komen. Laura werd er nog ingebracht voor Claudi, maar ook mocht dit helaas niet meer baten, deze set ging verloren met 18-25.
Het was al met al een zeer zware wedstrijd en we moesten van beide kanten werken voor elk punt. Dit keer was Vrivo de betere. We gaan vol goede moed zaterdag richting Haaksbergen en hopelijk nemen we dan de punten weer mee naar Denekamp. Dus mensen alles jullie niks te doen hebben: zaterdag om 14.30 uur spelen wij tegen Havoc in Haaksbergen.

Op zaterdag 13 december stond de wedstrijd tegen de nummer 3 stond op het programma. De Jong & Laan VC Aastad dames 1 tegen Devoko dames 4. We gingen met 8 man op pad. Anke moest het vrijgezellenbestaan van Ellen vieren en Aniek, Laura en Kim gingen een weekendje naar Den Haag.
De eerste set begonnen we met Bianca als spellie, Kim G en Jasmijn op het midden, Els en Lisanne als buiten en onze Claudi op de diagonaal. Rian als coach en Marieke als ‘klapvee’. Dit was de eerste paar punten van de wedstrijd ook hard nodig, want al snel keken we tegen een behoorlijke achterstand aan 2-9. Onze pass lag niet waardoor er ook geen goede aanval kwam. Al vroeg in de wedstrijd ging Rian erin en Lisanne eruit. Waardoor het iets beter ging, maar er moest nog flink gebikkeld worden om terug te komen. Een paar punten later besloot onze coach nog een wissel erin te gooien. Jasmijn ging eruit en Marieke erin. Het geloof in de wedstrijd kwam terug maar er moest nog veel gebeuren. De achterstand werd langzaam kleiner en de coach van de tegenstander wist niet meer wat hij moest doen. De ene time out volgende al snel na de andere. Ook de wissels aan hun kant kwamen er. We hebben ons knap terug geknokt en wonnen deze set met 25-21.
De 2e set bleven we staan zoals wede eerst set geëindigd waren en zaten lekker in de wedstrijd. Het begin drukten we lekker door maar als snel kwam Aastad steeds dichterbij en werd het spannend. Ze hadden een goede serve series waar wij het antwoord niet op hadden. Uiteindelijk kwam een time out van onze kant met een gelijke stand van 23-23. Tijdens deze time out hadden een rust momentje. Na dit rust momentje konden wij ons weer herpakken en kon ook deze set naar ons toe trekken. Uiteindelijk hebben we deze dan ook gewonnen met 25-23.
De derde set begonnen we niet sterk. De ene fout na de andere die volgde, zelfs onnodige ballen werden in het net geslagen of uit. Al snel stonden we weer achter met 5-8. En nog veel later met 8-15. We hebben ons aardig terug gevochten, door een paar mooie service series. Waardoor de coach van de tegenstander zich genoodzaakt voelde om ook maar eens een time out aan te vragen want inmiddels hadden we een flinke achterstand weggewerkt 18-20. Over en weer werden er in deze set veel fouten gemaakt op het laatst. Met een stand van wederom 23-23 trokken wij dit keer aan het kortste eind. Deze set verloren we met 23-25.
Vol goede moed op naar de vierde set, omdat er voor ons misschien een 3-1 overwinning in zat. Maar zoals jullie allen weten, hebben wij als team een beetje last van het derde set complex. We begonnen sterk. De serves was goed, de pass lag lekker en we konden allemaal lekker bikkelen. Aa-stad zat niet lekker in de wedstrijd. Er werden aan hun kant 2 wissels ingebracht. Die moesten even laten zien dat ze nog strijdlustig waren om deze 4e set naar hun toe te trekken. Dit deden ze dan ook. Ze werden sterker en wij lieten ons beste spel niet meer zien. Ook in deze set begonnen we weer domme fouten te maken. Helaas werd deze set door ons verloren met 20-25
Daar begonnen we dan aan de alles beslissende 5e set. We gingen toch wel een beetje met een domper het veld in, want we waren de vorige set absoluut niet goed. En dit ging in die 5e set verder. We konden ons niet herpakken. De foute serves, slechte passen waar geen set up mogelijk op was. Toch hadden we er wel een paar goede ballen tussen zitten. Maar helaas niet voldoende. Ook deze set hebben we verloren met 12-15.
In het kort gezet hebben we dus verloren met 2-3, na een voorsprong van 2-0.