Afgelopen vrijdagavond heeft Dames 3 een wedstrijd gespeeld tegen Polstars dames 1.
We hebben allemaal erg uitgekeken naar deze wedstrijd, want we moesten tegen de nummer 1 en wij staan op de tweede plek.
Er hing zeker een spanning in de lucht, want we wilden natuurlijk graag van de koploper winnen. Omdat we wisten dat dit een moeilijke pot zou worden hebben we een aantal trainingen flink getraind op onze zwakkere punten, we kwamen er nu achter hoe goed we voorbereidt waren op Polstars.

Het begin van de wedstrijd verliep goed, Polstars begon met veel opslagfouten, waardoor we snel 5 punten voor stonden. Polstars kwam snel terug, omdat ze goed in de aanval waren. De buiten sloeg de ballen rechtdoor in de hoek en dat herhaalde zich een aantal keren. Dames 3 was erg aan het strijden, maar ook wij maakten onnodige opslagfouten. Daarom kwam de stand op 18-15 voor Polstars. Polstars kreeg hierdoor zelfvertrouwen en een van de spelers had een sterke serve. De paas verliep niet soepel door de moeilijke serve en deze set hebben we dan ook verloren met 25-20.

De 2de set begon niet goed. Aan beide kanten werden veel opslagfouten gemaakt, wat erg jammer is. Aangezien Devoko dames 3 normaal gesproken een lastige serve heeft. Er kwam een time-out toen de stand 8-8 was. Na een peptalk hebben we ze even laten zien dat wij deze set binnenhalen. Het werd een erg fanatieke pot en hebben gewonnen met 25-22.

We maakten zich nog kans op winst, dus we begonnen met een fanatieke en positieve instelling aan de 3de set. Helaas voor Dames 3 kwam het spel niet echt tot zijn recht, we maakten veel slordige en onnodige fouten, waardoor we achter stonden. Er vielen een aantal wissels plaats, onder andere voor de spelverdeler, buiten en diagonaal. Helaas stonden we al teveel achter en Polstars liet zien hoe sterk zij ook waren. We hebben deze pot dan ook verloren met 25-17

Nu we achter stonden met 2-1 wilden we natuurlijk heel graag de 4de set winnen. Dames 3 deed erg haar best, maar helaas maakten we ook in deze set veel slordige fouten. Polstars was in deze pot te sterk voor ons en die hebben we verloren met 25-17.

Desondanks dat we verloren hebben gaan we niet met een opgeheven hoofd naar huis, we hebben nog een revanche en daar laten we Polstars zien dat wij zeker de moeite waard zijn en van hun kunnen winnen.

We staan nu 2de en we gaan er met  z’n allen er hard ons best voor doen om op deze plek te blijven staan.