Op een willekeurige woensdagavond werden de tribunes van de Dorper Esch gevuld met supporters. Dit allemaal voor de halve finale van de regiobeker die tussen ikwilvanmijnautoaf.nl/Devoko D2 en Wevoc D1 ging. Rond 19:30 kwam een bus vol toeschouwers uit Westervoort de hal in. Dit beloofde een mooie avond te worden. Om 20:00 sloot het Denekampse publiek ook aan. Wie iets later kwam moest genoegen nemen met een slechtere plek.

De eerste set begonnen we erg sterk, met een goede serveserie kwamen we al gauw op een 5-0 voorsprong. Wevoc bleek de gehele set moeite te hebben met onze servedruk, waardoor we de voorsprong van 4 punten vast konden houden. Beide teams gaven alles wat ze hadden, waardoor er lange rally’s gespeeld werden, de mooiste reddingen kwamen langs. De openingsset wonnen we met 25-18.

Nu was het zaak om de tweede set het goede spel vast te houden, helaas lukte dit niet. We speelden zonder overtuiging, doordat we bang waren om fouten te maken ging de bal te makkelijk richting de tegenstander. Hierdoor kon Wevoc vrijuit aanvallen en de druk op ons leggen. Bij een 2-9 achterstand werd in de time-out afgesproken om alles te geven en weer voluit te spelen. Het volgende punt scoorden we en de inhaalslag was begonnen. Langzaamaan kwamen we dichterbij en bij 10-10 kwamen we langszij. Vanaf dat moment begonnen wij weer ons spel te spelen, de servedruk was er weer en aanvallend begonnen we meer te scoren. Deze set wonnen we met 25-15.

In de derde set leek het alsof de gasten helemaal op waren. Door een goede serveserie van Merle kwamen we op een voorsprong van 9-0. Vanaf dat moment begon Wevoc ook te scoren met wat slimme ballen. Gedurende de set hadden we een voorsprong van 6 punten, hierdoor konden we ons een paar foutjes permitteren. Bij 21-17 werd het nog even spannend, de dames uit Westervoort maakten een serie punten, waardoor we de time-out in moesten. Hierna maakten we goed af en pakten we de set met 25-18.

En zo staan we nu in de bekerfinale! Wat een blijdschap en ontlading! Het was zeker geen makkelijke wedstrijd, beide teams gaven alles wat ze hadden. Het publiek kreeg een mooie wedstrijd te zien met teams die niet van opgeven wisten. Het was een geweldige volleybalavond. We willen alle toeschouwers van harte bedanken! De 3 teams die hun training stopzetten om ons aan te moedigen, de vele familieleden en vrienden van de spelers. Maar ook zeker  de supporters van Wevoc, die in grote getale waren gekomen en zorgden voor een mooie sfeer.

Nu op naar 14 mei! Dan mogen in de finale spelen tegen sv Dynamo Apeldoorn D2. Wij kunnen niet wachten!

(De finale zal plaatsvinden in Borne. Tijd e.d. volgt nog)