Afgelopen woensdag moesten we in de kwartfinale van de beker aantreden tegen Spiker D1 uit Eerbeek. Een onbekend team voor ons dat in de middenmoot van de regiodivisie speelt. Gelukkig was er de zaterdag ervoor gelegenheid om ze te bekijken in een thuiswedstrijd. Zo konden we toch wat informatie inwinnen en een strijdplan opstellen.

We wisten waar te serveren, hoe te blokkeren en vooral hoe de verdediging neer te zetten. Dit laatste was het belangrijkste, aangezien Spiker een erg goede spelverdeelster heeft die hoe dan ook aanvallers vrij kan spelen. Op training hadden we dus veel geoefend op de verdediging en serve, zodat we zelf hun scorend vermogen tegen konden gaan.

De eerste set kwamen we al gauw op een 0-3 achterstand door een goede serveserie. Met een slimme bal haalden we de serve naar onze kant. Het werd 3-3 en vanaf dat moment begon het te lopen bij ons. Tot de 10 ging het gelijk nog op, wij scoorden een paar mooie ballen en sloegen een gat van 6 punten. We hielden ons goed aan de gemaakte afspraken en zo wonnen we vrij eenvoudig met 25-11.

De 2e set hielden we ons goede spel vast. Onze servedruk bleef hoog, waardoor Spiker fouten bleef maken. Ook in deze set konden we onze voorsprong vasthouden en ook deze set met een ruime stand winnen, 25-12.

Dit ging wel heel makkelijk! Het zou toch niet dat we op zo’n manier de halve finale bereiken? Dit bleek inderdaad ook te mooi om waar te zijn, Spiker wou hier toch niet aan meewerken. De derde set begonnen we ijzersterk met 3 blokpunten op rij! Ook hier hadden we een ruime voorsprong. Totdat we bij de 18-12 opeens inzakten. We begonnen zelf fouten te maken en Spiker begon steeds beter te spelen. Bij de 18-16 kregen de gasten ineens vleugels, ze haalden alles van de grond. We konden het hoge niveau helaas niet vasthouden en zo verloren we de set met 19-25.

Bij de setwissel werd afgesproken om de vorige set te vergeten, het was slecht van ons en klaar. Tot de 11 punten ging het gelijk op, punten werden om en om gemaakt. Toen kwam Iris Mollink aan serve. Spiker had hier erg veel moeite mee, ze serveerde ons zomaar even naar 18-11. Wel moet gezegd worden dat er eigenlijk 2 zuivere punten van Spiker tussen zaten. Ze sloegen tweemaal duidelijk in, wat de (matige) scheidsrechter gelukkig voor ons als uit zag. De gasten waren hier terecht gefrustreerd over, daardoor begonnen ze ook meer fouten te maken. Deze voorsprong gaven we dus niet meer weg en bij 23-13 was er nog een publiekswissel voor Roanne, die binnenkort voor een half jaar China vertrekt. Met Fleur in het veld wonnen we de set met 25-15.

En zo staan we in de halve finale van de beker, hierin spelen we weer thuis tegen Wevoc D1 uit Westervoort. Datum volgt binnenkort! (Spoiler alert: er kan zomaar toch nog een onverwachte speelster op het formulier staan)

In de competitie doen we het overigens ook goed! De laatste 2 wedstrijden wonnen we van de nummer 3 en 4, waardoor 2e staan met een voorsprong van 6 punten op de nr. 3. Met nog 4 wedstrijden te gaan is de PD plek nog steeds in zicht!

Zaterdag 2 april spelen we de volgende competitiewedstrijd om 13:30 thuis tegen Polstars.