Dames 2 begon het seizoen al op de maandag door in de beker overtuigend met 3-0 te winnen van Rivo D2. Dit wekte veel vertrouwen voor de eerste competitiewedstrijd tegen Harambee D1.

Na de eerste paar punten was al duidelijk te zien dat Harambee nog niet op elkaar ingespeeld is, aangezien er een heel ander team in het veld stond dan het vorige seizoen. Ze maakten veel onnodige fouten, dat grotendeels ook kwam door sterk spel van ons. Iedere positie scoorde aanvallend veel en met de serve werd er veel druk gelegd op de Enschedese passlijn. Met 25-05 werd de eerste set eenvoudig gewonnen.

De 2e set begonnen we met dezelfde opstelling, wel werd er gewaarschuwd  om niet laks te worden. Harambee zou zeker beter spelen dan de eerste set. Dit gebeurde dan ook, zij maakten minder fouten en werden aanvallend beter. Aan onze kant werden er wat meer fouten gemaakt te worden, vooral omdat we meer ballen terug kregen dan in de eerste set. In de eerste fase moesten we ons hier op instellen en daarna begonnen we weer ons eigen spel te spelen. We wonnen deze dan ook weer duidelijk met 25-12.

In de 3e set werden er 3 wissels toegepast. Iedereen was het er over eens dat we deze niet mochten verliezen ondanks dat de 3 wissels, we moesten gewoon ons eigen ding blijven doen. Harambee kwam steeds meer in de wedstrijd en legde meer druk op ons met hun serve. Tot aan de 15 bleef het spannend, waarbij er telkens maar een verschil was van 2 punten. Op dat moment kregen wij hun serve beter onder controle en konden we weer punten maken met onze sterke aanval, we wonnen deze set met 25-17.

De laatste set hadden de studenten een betere serve en gingen ze slimmer spelen. Hier hadden wij toch nog moeite mee en gingen veel fouten maken, met name in de pass. Ook begonnen we te twijfelen in de aanval en gingen er veel makkelijke ballen over het net. Bij een 13-18 achterstand werd er in de time-out afgesproken om alles te geven en te spelen zoals we de hele wedstrijd deden, dus veel aanvalsdruk en geen simpele ballen te spelen, overal moest overtuiging inzitten. Dit ging gelijk beter, maar we konden niet voorkomen dat Harambee uitliep naar een 18-23 voorsprong. Wij kwamen aan serve en legden de druk op hun, zoals afgesproken. Voluit aanvallen en slim spel zorgden ervoor dat zij weer fouten gingen maken en zo wonnen wij deze set met 25-23.

Al met al zijn we tevreden over de wedstrijd. De eerste 3 sets erg goed gespeeld, de laatste set ook goed teruggekomen. Vorig jaar was dit wel eens anders als we achterstonden, daarin zijn we zeker gegroeid!