Dit weekend stond de wedstrijd tegen nummer twee van de ranglijst, SV Dynamo, op het programma. Vorig jaar is dit team gedegradeerd uit de eredivisie, maar ze zijn dit jaar bezig aan een sterk seizoen om zo snel mogelijk weer op het hoogste niveau te komen.
De week hiervoor hebben de dames van ikwilvanmijnautoaf.nl/Devoko thuis een dik verdiende 3-0 zege behaald tegen VVC Vught.
Vooraf werd besproken om veel servicedruk op de tegenstander te leggen, zodat de midspeelsters niet aangespeeld konden worden en de eigen blokkering makkelijker kon kiezen.

Deze taak werd in de eerste set helaas niet goed uitgevoerd. Enkele foutserves en te simpele serves zorgden ervoor dat SV Dynamo toch relatief makkelijk veel aanvalspunten op het telbord kon zetten. Het ging even gelijk op, maar de tegenstander kon goed een stapje bij schakelen en een voorsprong opbouwen. Aan eigen kant maakte Loes Hassink meerdere punten met haar snelle aanvalsbal. Punt voor punt kwamen de dames uit Denekamp dichterbij, maar helaas bleef SV Dynamo veel verdedigen en scoren en werd de set met 25-22 verloren.

Jet Oosterheert

In de tweede set werden de dames weg geserveerd door het sterke Apeldoornse team. De setstand, 25-12 zegt wel genoeg.

Gelukkig werd de focus in de derde set weer opgepakt. Het ging het lang gelijk op, ook omdat de dames van ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo beseften dat ze als team moesten knokken om van deze tegenstander een set te winnen. Van 11-14 voorsprong werd het 17-17, 19-20 en 22-24. Dynamo scoorde twee punten op rij, maar de volgende bal belandde in het Denekampse blok. Het eerste setpoint werd niet verzilverd, maar op 25-26 lukte dit wel! Een 2-1 tussenstand en er kwam een sprankje hoop om een punt mee te nemen naar het oosten.

In de vierde set ging het tot 6-6 gelijk op, maar daarna kon Dynamo doordenderen met meerdere serveseries. Pas op 17-9 begonnen de eigen dames ook zelf punten te scoren. Van 21-15 werd het 22-18 en 23-21. Dynamo scoorde de volgende bal en kwam op matchpoint. Deze werd niet meteen gemaakt, maar bij het volgende punt was het helaas gedaan. De set werd verloren met 25-22.

Een wedstrijd waar met verschillende gevoelens op wordt terug gekeken. Enerzijds hadden ook deze wedstrijd binnen en buiten het veld meerdere dingen beter gekund en had er misschien meer in gezeten. Anderzijds is het geen probleem om met 3-1 van de nummer twee te verliezen en is het haast onmogelijk om elke week het beste niveau te halen. Het positieve; er blijft gelukkig altijd iets om op te trainen. Dat zullen de dames deze week dan ook doen om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de volgende uitwedstrijd. Komende zaterdag wordt een bezoek gebracht aan het hoge noorden. In Groningen wacht Brainconsultant Donitas DS1, de huidige nummer 9 van de competitie.
Een belangrijke wedstrijd om de voorsprong op de ranglijst te vergroten! Om 18:00 gaat deze wedstrijd van start, volgende week lezen jullie of het doel is behaald.