De twee behaalde punten bij WSV Warnsveld vorige week had DeVoKo het nodige zelfvertrouwen gegeven. Een goed resultaat in de thuiswedstrijd tegen Dash Vorden moest ook mogelijk zijn. Ook al had Dash acht punten meer dan DeVoKo.

Helaas lukte het de dames van TiMaX/DeVoKo niet om zaterdag de 2e wedstrijd te winnen. De dames werden extra aangemoedigd door de mini’s van de week Babet Pleijhuis en Lauren Wolbert. Ook de Like actie op facebook bracht wel extra ondersteuning, maar dus niet het gewenste resultaat. Van Dash uit Vorden met 3-1 verloren. Het lukt de dames maar niet om een constant niveau vast te houden. Goede momenten worden afgewisseld met minder goede en de goede momenten zijn vaak net te kort om een set te pakken. Alleen in de 4e set werden de goede momenten langer vastgehouden en die set werd dan ook overtuigend met 25-17 gewonnen.

Vorige week was de passlijn die zorgde voor de mindere goede momenten. Nu kwamen we aanvallend er niet door.  Dit had ook zeker te maken dat Laura Behrens (herstellende van een auto-ongeluk en wonderwel de hele wedstrijd kon spelen) en Fleur Blokhuis (nekklachten) niet volledig fit waren. Voor DeVoKo is het wel belangrijk dat iedereen fit is. We hebben iedereen (100 % fit) nodig om wedstrijden te kunnen winnen.

Direct in de 1e set haperde nog even de passlijn en kwamen we met 1-5 achter. Langzaam knokte de dames zich terug en bij een stand van 11-11 was er weer evenwicht. Via 13-13 denderde DeVoKo door naar 17-13, onder andere door een sterke serve van Laura Behrens en een mooi blokpunt van Britt Roeleveld. Helaas lukte het niet om de set te verzilveren. Ondanks 2 time-outs kwam Dash terug tot 18-18. Ook daarna werd er met te weinig druk gespeeld kon Dash de set binnen halen met 21-25.

In de 2e set ging het in het begin gelijk op tot 9-9. Dash profiteerde optimaal van het “mid” gat en kwam met 9-12 voor. DeVoKo knokte zich weer terug tot 11-12, waarna een iets mindere periode volgde en Dash uitliep naar 12-21. Deze set gaf Dash natuurlijk niet meer weg en wonnen met 13-25.

In de 3e set een sterk wisselend beeld. Dan stond DeVoKo weer een aantal punten voor, daarna Dash weer. Bij een stand van 21-21 werden er 3 fouten op rij gemaakt en werd ook deze set verloren met 22-25.

Merle Roetenberg serveerde de thuisploeg in de vierde set van 6-7 naar 14-7. Deze voorsprong was groot genoeg en werd niet meer uit handen gegeven.  Deze set werd met 25-17 gewonnen. Mooi om te zien dat DeVoKo toch nog beloond wordt voor hun inzet en wedstrijdmentaliteit.

Slechts 1 punt kon aan het totaal worden toegevoegd waardoor DeVoKo op de 1 na laatste plaats blijft staan. Het gat met de nummer 7 is maar 5 punten, dus er is nog van alles mogelijk. Volgende week is er geen wedstrijd. Zaterdag 25 november volgt dan de belangrijke thuiswedstrijd tegen Zwolle dames 2, de nummer laatst. Om 17:00 uur start de wedstrijd en we hopen weer op veel publiek want die ondersteuning kunnen de dames goed gebruiken.